УПЛ 2020/21. 3 тур.
18 вересня. 19:00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
СК  «Дніпро-1» – ФК «Маріуполь» 1:2 (0:1)
Головний арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)
Судді на ліні: Володимир Коротін, Віталій Скобля (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ).
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Делегат УАФ: Ярослав Дерев`янко (Дніпро)
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 4. Кравченко (кап), 7. Довбик (29.Назаренко,53), 9. Хобленко (77.Чичиков,67), 11. Цуріков, 15. Логінов (3. Адамюк,67), 17. Тейлор, 20. Ді Франко (69.Вакулко,84), 22. Дуглас, 24. Дубінчак (10. Булеца,84), 39. Сваток.
Запасні: 33. Юрчук, 2 Сафронов, 14. Ярмолюк, 44. Батагов.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Маріуполь»: 1. Гальчук, 95. Стасюк, 4. Чоботенко, 44. Сагуткін, 96. Кірюханцев, 6. Чех, 7. Топалов (2.Биков,88), 9. Мишньов (кап), 17.Горбунов (20.Кащук,67), 21. Бондаренко (34. Петерман,67), 77.Кулаков (99. Сікан,61).
Запасні: 31. Кудрик, 37. Муравський, 8. Велєв, 19. Тищенко, 79. Кулієв.
Головний тренер: Остап Маркевич
Голи: Бондаренко (26), Хобленко (60), Сагуткін (78).
Попередження: Дубінчак (29), Сваток (32),Топалов (43), Кравченко (53), Сагуткін (55), Ді Франко (57). Вилучення: Сагуткін (90+5, друга жовта картка).

У порівнянні з матчем минулого туру, в якому спортуклубівці вдома поступилися «Олімпіку» (1:3), тренерський штаб команди провів мінімальні зміни, залишивши у запасі Адамюка, місце якого у захисті зайняв Дуглас, а замість дискваліфікованого Когута з перших хвилин вийшов Дубінчак.

Господарі розпочали дуже активно: вже на 1-й хвилині матчу Цуріков увірвався у штрафний майданчику суперника з лівого флангу і прострелив у воротарську зону, але там Хобленко програв боротьбу голкіперу і захиснику маріупольців. У наступній атаці Хобленко красиво пробив у падінні через себе, проте м’яч пройшов поруч із стійкою. На 7-й хвилині у воротарському майданчику гостей сталася пожежа після чергового пострілу Цурікова з ліва, після чого м’яч підібрав Тейлор і дав пас з права, але ніхто ці передачі так і не замкнув. Не просто довелося захисту гостей і після першого кутового, коли від неприємностей їх врятував тільки прапорець лайнсмена – офсайд.

Дніпряни продовжували тиск, високо пресингуючи суперника, в результаті чого маріупольці не мали можливості розвивати власні атаки, але і ігрова перевага спортклубівців тривалий час не втілювалися в удари. А от на 19-й хвилині гості провели різку атаку, ледве не скориставшись помилкою у захисті Сватка, який махнув головою повз м’яча, але Кулаков, залишившись на одинці з Сарнавським, пробив вище поперечини. Дуже не безпечним був і удар…, який поцілив метрів з 20-ти поруч з дев’яткою. Натомість в атаці-відповіді від захисників суперника намагався втекти Довбик, але він далеко відпустив від себе м’яч, який став легкою здобиччю Гальчука.

І майже одразу гості відкрили рахунок. Бондаренко опинився на вбивчий позиції і завдав влучного удару піж поперечину – 0:1. Дніпряни одразу кинулися відіграватися, і вже за хвилини Тейлор міг відновити рівновагу, але не зумів зорієнтуватися і завдати удар, а після розіграшу кутового рефері вирішив, що падіння Дубінчака в штрафному майданчику азовців тягне не на пенальті, а на жовту картку за симуляцію. Ближче до завершення тайму дніпряни повністю окупували штрафний майданчик суперника, але захисники «Маріуполя» блокували усі спроби завдати прицільний удар по власним воротам, навіть у межах карного майданчику. Таким чином, за весь перший тайм Гальчук не зробив жодного сейву, при тому, що м’яч постійно знаходився біля його воротарського майданчику.

Першу реальну загрозу воротах суперника спортклубівці завдали на 51-й хвилині, коли Логінов після подачі зі штрафного, виграв боротьбу на другому поверсі, але м’яч пройшов в сантиметрах над поперечиною. У наступній атаці простріл з лівого флангу замикав Добвик, але у Артема удар відверто не вийшов і пройшов у руки Гальчуку. Дуже небезпечним вийшов і штрафний у виконанні Кравченка, коли воротар гостей з труднощами відбив навіс\удар капітана спортклубвіців, а добивання Ді Франко з лінії карного майданчику вже було неточним.   У свою чергу перевагу маріупольців міг збільшити Горбунов, який бив з розвороту метрів з 12-ти, але м’яч пройшов поруч із стійкою.

Та все ж таки агресивні дії дніпрян на початку другого тайму далися взнаки і господарі зрівняли рахунок – простріл Дубінчака влучним ударом завершив Хобленко -1:1! Нажаль, невдовзі травму отримав Логінов, який проводив за спортклубівців свій 99-й офіційний матч в рамках чемпіонатів усіх дивізіонів і Кубка України.

А на 78-й хвилині гості заробили дуже дивний штрафний удар: Дуглас чисто відібрав м’яч у суперника, при цьому головний арбітр продовжив атаку спортклубівців, але лайнсмен, після паузи, вирішив, що там таки був фол.  Саме після подачі цього стандарту Сагуткін виграв боротьбу і головою спрямував м’яч у ціль – 1:2.

Дніпряни великими силами пішли вперед, чим могли скористатися і суперники, проводячи різкі контратаки. До останніх секунд гри спортклубівці намагалися удруге зрівняти рахунок, і найближче до цього був Дуглас, який на п’ятій компенсованій арбітром хвилині завдавав удар головою метрів з семи, але м’яч ліг зверху на сітку воріт. У підсумку спортклубівці програли свій другий поспіль домашній матч.

Пресслужба СК «Дніпро-1»