Ліга Європи. Раунд плей-офф. Перший матч.
18 серпня. 21:00. Кошице (Словаччина), Стадіон «Кошицька футболова арена». 3450 глядачів. 
Пряма трансляція – 2+2. 
СК «Дніпро-1» – АЕК (Ларнака, Кіпр) 1:2 (0:2) Матч завершено
Головний суддя: Тобіас Штілер (Німеччина)
Судді на лінії:  Едуард Бейтінгер, Крістан Гіттельманн (Німеччина)
4-й арбітр: Мартін Петерсен (Німеччина).
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 3.Адамюк, 4. Пуріта (29. Назаренко, 61), 5. Сарапій, 6. Бузанелло, 7. Довбик, 8. Піхальонок, 23. Бланко, 25. Когут (11.Громов,46), 34. Танчик, 39. Сваток (кап).
Запасні: 1. Рибак, 15. Логінов, 18. Бабенко, 33. Юрчук, 2. Кононов, 22.Рубчинський.
Головний тренер: Олександр Кучер
АЕК: 38. Тумбас (кап), 3.Гонсалес (кап), 6. Ойєр, 7.Густаву (66. Мамас, 86), 11. Фараж (8. Гама,66), 12. Лопеш (9.Ромо, 58), 16. Мілічевіч, 16.Росалес,  21. Еглежу (5.Касас, 59), 45. Дьюрчо (10. Трічковські, 86), 51. Альтман.
Запасні: 1. Піріч, 19.Олатунжи, 24. Кіпрос, 29. Наум, 30. Андреу, 40. Стіліаніжіс.
Головний тренер: Хосе Луіс Ольтра

Голи: Альтман (16), Сваток (29, автогол), Сваток (90).

Попередження: Густаву (62), Сарапій (63), Касас (90+3)

Вилучення: Сарапій (90+5, друга жовта картка).

Вісім довгих місяців спортклубівці не проводили офіційних матчів і за цей час дуже змінилася і сама команда, і, звісно, обставини в якій живе не тільки клуб, а і вся наша країна. І можна зрозуміти, що для молодого дніпровського клубу зустріч із АЕКом  це не тільки важлива віха в його історії, а і матч, за яким слідкує вся Україна, що зараз потерпає від рашистського агресора. І футбол в цьому сенсі вже виходить на новий рівень, адже мільйони українців зараз об’єднує саме ненависть до ворогу і любов до футболу. І усі ми віримо у наших хлопців, у першу чергу тих, хто зараз боронить Україну на передовій, і, звісно, у наших футболістів, які у цей скрутний час захищають честь і Дніпра, і Дніпропетровщини, і всієї України!

На гру проти АЕКу тренерський штаб дніпрян обрав таку схему: на останній межі бразильський новачок Валеф, квартет захисників склали Бузанелло, Адамюк, Сваток і Пуріта, для якого ця гра стала повним дебютом за спортклубівців, адже він не грав у спарингах на зборі, в опорній зоні – Сарапій і Когут, атакуючі півзахисники – Бланко, Піхальонок і Довбик, а на вістрі атаки Довбик. Через травми не потрапили до заявки Лучкевич і Горбунов, а також Гуцуляк, який тільки розпочав тренування із основним складом.

На початку гри відчувалась певна нервовість. Дніпряни одразу намагалися взяли м’яч під свій контроль, поступово відшукуючи слабину в обороні суперника, проте першими потурбували голкіпера саме гості, але удар-навіс зі штрафного не був складним для Валефа. Наступні дві спроби кіпріотів завдати удари були заблоковані, а на 16-й хвилині після атаки лівим флангом м’яч опинився у Альтмана, який чітко пробив метрів з 9-ти – так АЕК відкрив рахунок.

Одразу спортклубівці кинулися вперед і у наступній же атаці дніпряни завдають перший удар у матчі, проте Тумбас спокійно зреагував на постріл Бузанелло. У свою чергу кіпріоти провели дуже гостру контратаку, яка цілком могла закінчитися виходом сам на сам, але Бузанелло встиг наздогнати Фаража і вибити м’яч на кутовий. Але якщо подача цього корнеру ні до чого не призвела, то після наступного кутового Валеф грубо помилився на виході, і м’яч після боротьби Мілічевіча і Сватка опиняється у друге в сітці воріт дніпрян.

Як і після першого пропущеного голу дніпряни спробували одразу відповісти, але удар Пуріти з перспективної позиції у дальній кут вийшов не точний. Натомість кіпріоти гостро атакують, і Валеф двічі вступає в гру після ударів суперника. На 39-й хвилині перша спроба завдати удар була у Довбика, але з цього вийшов тільки кутовий, перший для дніпрян у матчі. Тільки кутовим закінчилася і спроба удару у Танчика. Загалом ближче до перерви спортклубівцям вдалося притиснути суперника до його воріт, але створити по-справжньому небезпечний момент наша команда так і не зуміла.

У перерві Громов замінив Когута і саме Артем завдав першого удару у другому таймі вже одразу після його початку, але повз цілі. Дніпряни починають штурм і ось вже Бузанелло потужне б’є у ближній кут після прострілу Танчика – кутовий, а Довбик «вбиває» захисника у стінці після штрафного. А на 54-й хвилині дніпряни вже цілком могли відкривати рахунок – удар Довбика був заблокований, а добивання Громова прийняла на себе поперечина.

У ці хвилини кіпріоти показали увесь свій потенціал затягування часу, запрошуючи своїх лікарів на поле ледве не після кожного свистку.  Це на певний час заспокоїло гру, але згодом дніпряни знову почили тиск, отримавши право на кілька поспіль стандартів, проти витиснути з них нічого не вдалося.

А вже у заключні чверть години гри почали про себе нагадувати в атаці і гості – двічі бив Дьордь і одного разу дніпрян врятувала стійка, а в іншому випадку Валеф перевів м’яч на кутовий. Зреагував бразилець і на підступний удар колишнього гравця ФК «Дніпро» Бруно Гами.

Але у заключні хвилини дніпряни пішли на штурм і у продовж однієї атаки захисники АЕКу заблокували кілька поспіль ударів спортклубівців. На 90-й хвилині черговий кутовий у виконанні Піхальонка призвів до першого голу СК «Дніпро-1» у єврокубках – капітан команди Сваток тепер відзначається у чужих воротах – 1:2!

До завершення зустрічі залишалося ще 5 компенсованих хвилин арбітра, і ці хвилин дніпряни провели в атаці. Був і удар головою після стандарту, і шанс втекти у Громова, але скористатися тими можливостями спортклубівці не зуміли. А вже перед самим фінальним свистком наша команда залишилася у меншості після другої жовтої картки Сарапія, який тепер не допоможе команді у матчі-відповіді.

Спортклубівці поступилися, але другий тайм матчу дав певну надію на те, що СК «Дніпро-1» зуміє подолати кіпрський бар’єр і вийти у груповий етап Ліги Європи.