Контрольний матч.
13 жовтня.14.00. «Дніпро-Арена»
СК «Дніпро-1» – ФК «Олександрія» 2:1 (1:1)
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
«Дніпро-1»: Юрчук (Кліщук,46), Сафронов (Романюк,46), Логінов (Лопирьонок,46), Гуйе, Шаповал (Польовий,71), Кравченко (кап) (Сабатіні,86), Сніжко (Загальський,61), Булеца (Чичиков,71), Коркішко, Кобахідзе (Бєляєв,61), Куліш (Кузін,61).
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Олександрія»: Рудик (Степанцов,71), Мирошниченко (Соколов,46), Стецьков (Ковалець,61), Бухал (Прокопчук,46), Гречишкін (Дришюк,46), Запорожан (кап) (Довгий,46), Банада, Тейшейра (Шастал,46), Третьяков (Гура,46), Задерака (Лучкевич,61), Безбородько (Сітало,46).
Головний тренер: Володимир Шаран
Голи: Безбородько (12), Булеца (26,50)
Попередження: Сафронов (27), Романюк (64)

Двотижневу паузу в чемпіонаті країни спортклубівці заповнили спарингом на «Дніпро-Арені» проти одного з лідерів останніх сезонів УПЛ, учасника поточного розіграшу групового раунду Ліги Європи – футбольного клубу «Олександрія». Можна говорити про те, що це візит-відповідь, адже ці команди проводили контрольний матч перед стартом цього чемпіонату на олександрійському стадіоні «Ніка», який закінчився перемогою господарів 2:1. У звітній грі дніпряни не могли розраховувати на трьох збірників – Владислав Супряга і Олександр Назаренко зараз у молодіжної збірній України, а Арсеній Батагов в юнацькій збірній U-19. Крім того, на розминці перед грою пошкодження отримав Ігор Когут, і його у стартовому складі замінив Сергій Булеца.
Стартові 10 хвилин пройшли у рівній грі, і за цей час було завдано лише один удар по воротах, коли Сафронов вирішив пробити метрів з 23-х, але м’яч пройшов над поперечиною. Гості ж фактично першу ж гостру атаку завершили взяттям воріт. На 12-й хвилині Гречишкін довгим пасом вивів сам на сам з Юрчуком Безбородька і форвард олександрійців впевнено реалізував свій шанс. Дніпряни вперше по серйозному потурбували Рудика на 22-й хвилині гри – це Куліш завдавав удар з розвороту, але голкіпер гостей зреагував на поло тужний постріл. Проте невдовзі дніпряни таки відновили рівновагу – Олександр Сафронов на правому фланзі кинув у прорив Сергій Булецу, який чітко розібрався у чужому штрафному майданчику, завдавши потужний удар під поперечину -1:1.
Гості відповіли небезпечними ударами з-за меж штрафного майданчику – Тейшейра пробив поруч із стійкою, а після удару Запорожана Юрчук перевів м’яч на черговий кутовий. Проте останні чверть години першого тайму гра тривала за великої переваги дніпрян. На 32-й хвилині Куліш був на непоганій позиції перед воротами гостей, але пробити йому захисники так і не дали. Потім вже Булеца завершував свій прохід потужним ударом, але м’яч на шляху до воріт влучив у Бухала. Ще більш гостро біля воріт гостей було після удару головою Куліша, який спіймав навіс Кобахідзе з правого флангу, але м’яч пройшов в сантиметрах над поперечиною, а на 39-й хвилині вже Коркішко пробив зі штрафного у хрестовину. Перед самим свистком на перерву Булеца знову намагався пробити щільний захист гостей, але захисник «Олександрії» вибив м’яч з дальнього кута.
А от на початку другого тайму господарі вийшли вперед. Коркішко прострелив з лівого флангу, і м’яч дійшов до Булеци, який впевненим ударом оформив дубль. Пропустивши, гості намагалися перевести гру ближче до воріт дніпрян, проте з моментів у найближчі хвилини запам’ятався тільки удар Сітало в падінні головою, який замикав навіс Стецькова, але м’яч пройшов повз воріт.
Після серії замін дуже непоганий момент був у спортклубівців, коли Бєляєв перехопив пас Рудика, але вдало розпорядитися м’ячем у чужому штрафному майданчику Олександр не зумів. У свою чергу Сітало замикав гострий простріл Лучкевича, і знову форварду олександрійців не вистачає влучності. Господарі продовжували впевнено контролювати ситуацію на полі, давши можливість супернику бити тільки з-за меж штрафного майданчику, але два таких удари Ковальця були значно вище воріт. У підсумку спортклубівці довели матч до вольової перемоги, і у піднесеному настрої продовжують готуватися до офіційних матчів.

Пресслужба СК “Дніпро-1”