Одна з визначних рис головного тренера Ігоря Йовічевіча – знаходити потрібні слова, що якнайкраще потрібні у певний момент та є неабиякою мотивацією для футболістів. Ось і перше тренування у Туреччині він розпочав зі згадки про важку подорож до Анталії. Навіть з цих складнощів він закликав винести позитив. Тренера дуже потішило гідне сприйняття ситуації футболістами і їхня концентрація на роботі. «Думаємо та тренуємося, як чемпіони!» – резюмував Йовічевіч свою промову.

Ці слова передували тренуванню на полі центру TSS, куди команда вирушила після комплексу вправ у тренажерній залі готелю. Заняття було нетривалим – за мету мали активуватись після подорожі та підготувати м’язи для подальшої серйозної роботи на зборі.

Йовічевіч, до речі, взяв безпосередню участь в одному з квадратів. Вправа, яка й без того завжди викликає різнобарвні емоції у гравців, за присутності головного тренера набула додаткової родзинки.

А ще на тренуванні була естафета на швидкість передач. Між собою змагалися чотири команди, а покаранням за найбільшу кількість поразок був фірмовий спортклубівський коридор. Ми ж відзначимо тих, хто не програв жодного раунду. Це команда «зелених»: Володимир Адамюк, Олександр Піхальонок, Олександр Сваток, Данило Ігнатенко, Роман Вантух та Валерій Лучкевич.

– Звичайно, було неприємно діставатися сюди не так, як запланували, через погодні умови, – сказав Валерій Лучкевич. – Але це вже позаду. Працюємо у запланованому режимі.

– У твоїй команді “зелених” сьогодні були найспритніші ніжки?

– Звичайно! Подивіться лише, хто був у складі: прутконогий Адамюк, технічний Сваток… Піха з Ігнатом, щоправда, трохи не дотягували (сміється). Було активуюче тренування, і ми у гарному гуморі првцюємо далі.

– Підзарядилися перед завтрашньою серйозною роботою?

– Так, усі розуміли, що сьогодні немає сенсу заганяти команду, адже був важкий шлях. Тож, сьогодні відновлюємося та працюємо у запланованому режимі.

Завтра, 25 січня, у нашої команди заплановані два тренування.