Як і до України, до Туреччини завітала зима. Звичайно, морозів тут немає, а сніг лежить лише у горах, але стало відчутно холодніше у порівнянні з першим збором. До того ж додаються, так би мовити, супутні погодні примхи. Напередодні, наприклад, зовсім поруч з тренувальними полями IC Santai Football Center пройшла грозова хмара, з якої виривалися яскраві блискавки. А сьогодні зранку вирував дуже сильний вітер.

Утім він не вплинув на тренувальний план команди. Навпаки, складні погодні умови використали з користю. Голкіпери отримали можливість відпрацювати дії якраз у таких обставинах – коли верховий м’яч летить непередбачуваною траєкторією, і потрібно миттєво оцінювати ситуацію та реагувати на її зміну.

А польові гравці розпочали з веселої естафети. Гравці трьох команд мали виконувати завдання, наприкінці яких влучити у маленькі ворота різними способами – ногою з льоту, головою після відскоку тощо. Треба було набрати 7 влучань, а хто робив це останнім – віджимався.

Основну ж частину тренування склали тактичні вправи. Причому спочатку захисна ланка працювала окремо від атакуючої, а потім гравці об’єдналися у два склади та виконували різні тренерські завдання, награючи зв’язки.

Ввечері тренування було вже повністю ігровим. Під час тактичної вправи поле поділили на декілька зон, у яких ланки гравців виконували свої завдання. А на завершення спортклубівці провели вже традиційний турнір з матчів на пів поля. Щоправда, через надсильний вітер його скоротили з трьох до двох кіл.

Голів знову довелося чекати довго. У шести матчах результативною вийшла лише одна атака – якраз в останній грі «зелені» здолали «синіх» завдяки влучному удару Олександра Сніжка. Окрім автора голу, за переможців дня грали Валерій Юрчук, Сергій Логінов, Максим Лопирьонок, Володимир Польовий, Франсіско Ді Франко, Лукас Тейлор, Дмитро Коркішко.

Нагадаємо, що завтра у «Дніпра-1» відбудеться перший спаринг на зборі. Наша команда зустрінеться з казахстанським «Жетису». Початок матчу о 16:30 за київським часом.