«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – СК «Дніпро-1» – 3:5, д.ч.

Кубок України. 1/16 фіналу. 30 вересня. 14:00. Горішні Плавні. Стадіон «Юність»
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Олександр Войтюк, Дмитро Запороженко (обидва з Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Олександр Садовий (Кременчук)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Делегат УАФ: Олександр Дігтяр (Полтава).
«Гірник-Спорт»: Жмурко, Суханов, Векляк, Карась, Шопін (Мурза, 61), Стрижак (Чепелюк, 46, Твердохліб, 77), Петрусенко, Гоменко (Козиренко, 27), Збунь, Герасимець (Герт, 61), Чередниченко
Запасні: Клімов, Черниш, Малишкін, Корольков
Головний тренер: Ігор Жабченко
«Дніпро-1»: Юрчук (Сарнавський, 58), Тейлор, Адамюк, Сваток (Дуглас, 95), Дубінчак (Цуріков, 58), Ді Франко (Кравченко, 58), Батагов, Когут (Вакулко, 110), Булеца, Назаренко, Довбик
Запасні: Сарнавський, Сафронов, Ярмолюк, Кірєєв
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Голи: Довбик (16, 97, 108), Батагов (23), Карась (25), Булеца (38), Суханов (43, пен.), Герасимець (51)

Попередження: Когут (1), Петрусенко (29), Чередниченко (44), Цуріков (90+4), Жмурко (102), Батагов (105), Жабченко (тренер)

Вилучення: Жабченко (тренер)

На 38-й хвилині Булеца не реалізував пенальті (воротар)

На 90+4-й хвилині Суханов не реалізував пенальті (воротар)

На тлі невдалих результатів у чемпіонаті перший кубковий матч «Дніпра-1» набув для нашої команди не лише спортивного, а й неабиякого психологічного значення. Позитивний результат був украй потрібний, але й суперник був непростий. «Гірник-Спорт» непогано розпочав чемпіонат у першій лізі, зокрема, в останньому матчі розгромивши на виїзді «ВПК-Агро» 3:0.

Обидві команди зробили суттєві зміни у складах після матчів чемпіонату. Господарі дали відпочити основному воротареві та провели значну ротацію у групі атаки. А спортклубівці оновили практично усі ланки. У воротах вперше в сезоні довірили місце Юрчуку; Тейлор вийшов на позицію правого захисника (пару у центрі склали Сваток та Адамюк), а у півзахисті з’явились Булеца та Назаренко. Також після дискваліфікації повернувся Когут, який діяв під Довбиком.

Злива з неба, яка супроводжувала весь футбольний день, була доповнена і зливою голів у першому таймі. Перестрілку розпочав на 16-й хвилині Артем Довбик, який обіграв воротаря і під гострим кутом закотив м’яч у сітку. Невдовзі рахунок подвоїв Арсеній Батагов, який елегантно пробив головою після кутового.

Окрім цих моментів, двічі рятував свою команду Жмурко, і, можливо, відчутна перевага зіграла злий жарт з гостями. «Гірник-Спорт» зумів повернутися до гир. Сприяв цьому швидко відіграний гол: Данило Карась відзначився після кутового вже на 25-й хвилині. Господарі спіймали натхнення і стали знову будувати контргру. Щоправда, у завершенні атак їх підводила майстерність.

Кутовий – на кутовий, пенальті – на пенальті. Ще один обмін голами відбувся перед перервою. На 38-й хвилині «Дніпро-1» драматично збільшив рахунок після того, як Сергій Булеца зіграв на добиванні після нереалізованого пенальті. Але господарі відповіли майже дзеркально – Суханов влучно пробив одразу з 11-метрового.

У другому таймі було забито лише один гол, але драматизму було ще більше, ніж до перерви. Господарі зуміли зрівняти рахунок, коли Юрчук, вибиваючи м’яч, зазнав пошкодження – Герасимець вразив порожні ворота.

Нашій команді довелося змінювати голкіпера, і Богдан Сарнавський став героєм на останніх секундах основного часу. Він відбив пенальті від Суханова. А як раділи господарі, коли Копієвський вказав на позначку…

В додатковий час інтриги вже не було. У Дніпра-1 залишилося більше сил і було більше майстерності. Два голи Артема Довбика принесли особисто йому перший хет-трик у “Дніпрі-1”, а команді – перепустку до 1/8 фіналу.