«Динамо» — СК «Дніпро-1» 3:0 (2:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 12-й тур.
Віта-Литовська. НТБ «Динамо». 24 жовтня. 13:00
Арбітр: Максим Скрипник (Київська область).
Асистенти арбітра: Микола Медяник (Київ), Владислав Мошковський (Київська область).
Четвертий арбітр: Микола Шевель (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
«Динамо»: Нещерет, Скрипник (Царенко,81), Яцик (кап), Горбач (К.Попов,65), Дячук (Боль,46), Д.Мельниченко (Бражко,65), Танчак, Малиш, Блізніченко, Шулянський (Волошин,65), Бурда. Запасні: Тугай, Бенедюк, Бузас, Мегді.
Тренери: Сергій Федоров, Олег Венглинський.
«Дніпро-1»: Кцнарейкін, Чалий, Березанський, Б.Попов, Ніколішин (Козубенко,46), І.Матюшенко, Лебедєв (кап) (Бешляга,46), М.Мельниченко (Єршов,80), Демиденко, Я.Краченко (Руденко,46), Ківінда (Колодежний,46).  Запасні: Паршиков, Щуров.
Головний тренер: Геннадій Щекотилін.
Голи: Скрипник (36), Д.Мельниченко (40), Царенко (89).
Попередження: Чалий (29), Ніколішин (45+2), Яцик (68), Волошин (85).

Юнаки «Дніпра-1» завітали у гості до однолітків з «Динамо», які напрочуд вдало стартували у Лізі чемпіонів, випереджаючи після першого кола «Барселону», «Бенфіку» та «Баварію». Щоправда, господарі вдалися до суттєвої ротації складу: у порівнянні з нічийним матчем у столиці Каталонії в старті вийшли лише Нещерет, Яцик та Дячук. Разом з тим слід відзначити появу досвідченого Микити Бурди, який набуває форми після травми.

Наша команда обмежилася двома змінами у порівнянні з останньою переможною зустріччю проти «Колоса». Через ушкодження не приїхав до Києва Кононов, і на його позиції зіграв Ніколишин. Також до заявки не потрапив Свистун – номінально його замінив Ківінда, але він зайняв звичне місце на вістрі, а на правий фланг змістився Демиденко.

Динамівці розпочали, звісно, з атак, але не можна було назвати їх масованими та добре організованими – за стартові 10 хвилин запам’ятався хіба що удар із середньої відстані над поперечиною Блізніченка. «Дніпро-1», що діяв другим номером, вдало в’язав дії суперника у середині та намагався вибухати контратаками.

А от на 15-й хвилині кияни мали реальний шанс відкрити рахунок: Скрипник пробив з розвороту, але на удар блискуче зреагував Кінарейкін. Його колега Нещерет проявив себе за 10 хвилин, коли у стрибку взяв м’яч, на який набігали Ківінда та Кравченко після подачі штрафного з лівого флангу.

Ще за 10 хвилин рахунок було відкрито. Скрипник скористався помилкою нашого захисника, який дуже зручно поставив йому м’яч під удар и прицільно пробив під стійку. А на 41-й хвилині Мельниченко зі штрафного з правого флангу виконав удар-простріл, і м’яч шуснув у ближній кут завдяки іншому гравцю «Динамо», який перекрив огляд Кінарейкіну. Обидва голи вийшли дуже прикрими: господарі, хоч і володіли територією, окрім майже десятка кутових нічого у першому таймі не здобули. А голи вийшли наслідком помилок захисників.

Тренерів «Дніпра-1» не могла не турбувати інертність в атаці. І три з чотирьох замін, проведених у перерві, стосувалися саме передньої ланки. І наші хлопці додали в активності. Вони відсунули гру далеко від власного штрафного, але у багатьох ситуаціях, що виглядали перспективними в атаці, не вистачало індивідуальної майстерності та холоднокровності у прийнятті рішень.

Чим далі, тим більшою ставала перевага спортклубівців у володінні м’ячем. Перший справжній гольовий момент вони створили на 73-й хвилині. Колодежний отримав м’яч у штрафному після прострілу з правого флангу, ефектно розвернувся від захисника і пробив, здавалось, без шансів для Нещерета. Але голкіпер «Динамо» зреагував!

«Дніпро-1» продовжував йти вперед і диктував свої умови до фінального свистка. Якщо у першому таймі перевагу мали господарі, то у другому те ж можна сказати про нашу команду. Але відмінність полягала у забитих м’ячах – і лише вони мають значення у визначенні резуьтату. Третій з них відбувся на 89-й хвилині після однієї з нечисленних контратак «Динамо»: Чалого штовхнули у спину, але арбітр дав продовжити гру, і Царенко влучно пробив з меж штрафного майданчика. Таким чином, за непоганої гри наші юнаки зазнали поразки з великим рахунком.