Favbet Ліга. 28 тур. Трансляція Футбол-1.
28 червня. 17:00. Маріуполь. Стадіон імені В.С. Бойка.
ФК «Маріуполь» — СК «Дніпро-1» 2:1 (2:0)
Головний суддя: Анатолій Абдула (Харків)
Судді на лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Олександр Жуков (Харків)
Четвертий арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покидько (Полтава)
Делегат УАФ: Микола Кузнецов (Хмельницький)
«Маріуполь»: 1. Гальчук, 29. Кірюханцев, 5. Дава, 37. Муравський, 2. Биков, 73. Ігнатенко (71.Чех,77), 25. Федорчук, 9. Мишньов (кап) (7.Топалов,77), 75. Корнієнко (17.Горбунов,56), 20. Кащук (86.Фомін,56), 77. Кулаков (11.Чурко,67).
Запасні: 33. Поспелов, 4. Чоботенко,  19. Тищенко, 8. Полегенько.
Головний тренер: Олександр Бабич
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3. Адамюк, 39. Сваток, 15.Логінов, 19. Цуріков, 4. Кравченко (кап) (20. Ді Франко,46), 25.Когут (44. Батагов,80), 69. Вакулко, 23. Тейлор (89.Супряга,28), 29. Назаренко (10.Булеца,46), 9. Хобленко (77.Чичиков,82).
Запасні: 31. Кліщук, 30. Гуйе, 8. Польовий, 18. Сніжко.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Голи: Корнієнко (23), Кащук (45+3), Хобленко (66, з пенальті).
Попередження: Ігнатенко (37), Логінов (45), Муравський (48), Сваток (57), Кулаков (57), Ді Франко (81).
Вилучення: Муравський (65, друга жовта картка)

Після поразки у Полтаві тренерський штаб дніпрян провів дві зміни у стартовому складі команди, і обидві в середній лінії: замість Ді Франко і Булеци вийшли Вакулко та Назаренко.  Саме Назаренко ледве не обікрав Даву у штрафному майданчику господарів, коли ще не минула і перша хвилина гри. Загалом на старті зустрічі маріупольці більше володіли м’ячом, при цьому дніпряни достатньо високо пресингували суперника. На 5-й хвилині гості провели першу гостру атаку – Хоблено знайшов у штрафному майданчику азовців Назаренка, який з другої спроби таки зумів завдати перший удар у грі, але м’яч прийшов у руки Гальчуку. Господарі відповіли проривом Кулакова на межі офсайду, але його передача на 11-метрову позначку перехопив Сваток.

Дніпряни продовжили діяти гостріше, і ось вже Вакулко завдає підступного удару у нижній кут з лінії штрафного майданчику, але Гальчук у стрибку парирував цей постріл.  Поступово гості прибрали ініціатив до власних рук, почавши подовгу контролювати м’яч вже і на чужий половині поля, іноді розігруючи досить цікаві комбінації, але все це було тільки на підходах до штрафного майданчику «Маріуполя». А от господарі закінчили результативно вже першу атаку, яку вони довели до удару – Кірюханцев навісив на дальню стійку, де Корнієнко буквально увійшов з м’ячом у ворота дніпрян.

Одразу після цього Супряга виходить замість шкутильгаючого Тейлора, а Федорчук перевіряє пильність Юрчука ударом з-за меж штрафного майданчику. Ще ближче до того, щоб збільшити превагу господарів був Кулаков, який вийшов сам на сам із голкіпером, але пробив порчу із стійкою. Тільки ближче до перерви дніпряни зуміли перейти до активних дій, але міцний удар здалеку Кравченка був неточний, а Хобленко поцілив точно у руки Гальчуку. І все ж таки маріупольці у ці хвилини були гострішими, і на третій компенсованій арбітром хвилині спочатку Корнієнко ледве не оформив дубль, пробивши поруч із стійкою, а перед самим свистком на перерву Кащук влучно пробив у нижній кут метрів з 23-х  – 2:0 на користь «Маріуполя» за підсумками першого тайму.

У перерві дніпряни провели дві зміни, випустивши Булецу та Ді Франко, і, зрозуміло, що гості одразу кинулися в атаку, одна з яких закінчилася ударом Супряги з гострого кута, але м’яч не був складним для голкіпера. А на 59-й хвилині кутовий у виконанні Булеци закінчився ударом головою Адамюка, але м’яч влучив у хрестовину. Після одного з наступних кутових Адамюк знову перший на м’ячі, двічі завдаючи удари, але кожного разу сфера застрягала на захисниках «Маріуполя».  Та все ж таки дніпряни зуміли скоротити розрив у рахунку. Хобленко виграв боротьбу у Бикова, переграв Муравського, який ціною другої жовтої картки зупинив прорив форварда «Дніпра-1». В результаті господарі залишились у меншості, а сам постраждалий влучно виконав суддівський вирок.

Як не дивно, але пропустивши маріупольці у меншості самі почали діяти активно і простріл Горбунова був таким, що м’яч ледве не опинився у дальньому куті. Але це тривало не довго і спортклубівці почали штурмувати ворота суперника. У продовж однієї хвилини спочатку Гальчук тягне підступний удар Булеци з нижнього кута, а у наступній атаці знову Адамюк завдає удар головою, але м’яч ліг на ворота зверху. Той же Адамюк міг стати автором і результативної передачі, коли перехопив м’яч на чужій половині поля і вивів сам на сам із воротарем Чичикова, але Олексій не зумів переграти воротаря з близької відстані. Далі, після чергового кутового, знову таки Адамюк б’є головою у дальній кут і голкіпер маріупольців досить невпевнено, але відбиває м’яч за межі поля. І саме Адамюк був найближче за усіх, щоб зрівняти рахунок вже у компенсований арбітром час, коли пробивав головою після навісу Булеци, але і цього разу Володимиру бракували влучності. У підсумку дніпряни поступилися 1:2, і тепер боротьба за сьоме місце набула ще більшої інтриги.

Пресслужба СК «Дніпро-1»