Контрольна гра.

12 лютого. 14:00. Туреччина.

СК “Дніпро-1” – “Чанчунь Ятай” (Китай) 1:2 (1:2) 

СК “Дніпро-1”: 1. Мирослав Зновенко, 11. Владислав Шаповал, 71. Максим Лопирьонок (кап), 9. Олександр Сваток, 77. Олексій Чичиков, 69. Юрій Вакулко, 18. Олександр Сніжко, 98. Андрій Кіреєв, 19. Лукас Тейлор, 91. Гріффін Сабатіні, 25. Ігор Когут.

«Чанчунь Ятай»: 28. Ші Сяо Тянь, 15. Сан Же (49. Хе Вей,73), 7. Жанг Же Тян, 3. Жанг Ю, 11. Ксі Я Нань (25. Чуі Кі, 64), 32. Лі Ган Гвен (16. Тан Тян Ченг, 67), 35. Жен Жен Лонг (27. Жанг Лі, 46), 13. Янг Чао Шенг (№39….,62), 37. Жу Да Ді (30. Жао Мінг Ю, 59), 9. Серджіньо (№8…,59), 29. Тан Лонг (31. Ченг Чанг Ченг,54). 

Попередження: Жанг Же Тян (20), Когут (59), Ченг Чанг Ченг (75), Тан Тян Ченг (90+2).

Голи: Серджіньо (15), Вакулко (21), Янг Чао Шенг (23).

Черговий день зборів у Туреччині для дніпрян розбився на два спаринги: в обід спортклубівці зустрілися з представником першої китайської ліги, а у вечорі на них чекають добре знайомі суперники з Олександрії.

На матч проти китайського клубу, який, свого часу, довго виступав в елітному вітчизняному дивізіоні і навіть одного разу був чемпіоном країни, тренерський штаб дніпрян виставив склад без номінальних форвардів, відрядивши вперед Когута. Місце на останній межі довірили юному Зновенку, а в опорній зоні діяв ще один юніор – Кіреєв.

Дніпряни розпочали досить активно. Особливе навантажувався штрафний майданчику суперника з лівого флангу, звідки Шаповал двічі поспіль гостро прострілював, але кожного разу надійно грав голкіпер китайського клубу. А от перша ж вилазка чанчуньців призвела до голу – єдиний легіонер у їх складі бразилець Серджиньо був залишений на самоті у воротарському майданчику і спокійно замкнув передачу з правого флангу.

Спортклубівці одразу ж кинулися відіграватися і два поспіль моменти не використовує Вакулко, який спочатку не реалізував вихід сам на сам, пробивши повз дальньої стійки, а за дві хвилини головою замикав з близької відстані навіс Сабатіні, але знову Юрію не вистачило влучності. Проте з третьої спроби Вакулко таки зрівняв рахунок – після стрімкої контратаки він відгукнувся на передачу з правого флангу і впевнено розібрався у штрафному майданчику суперника. Але нічийним рахунок тримався недовго – другий удар по воротах дніпрян (як потім з’ясувалося він був і останнім для суперника у матчі!) виявився результативним. Цього разу гравець китайської команди замкнув головою в падінні навіс з лівого флангу. На 30-й хвилині «Чанчунь» ледве не покарав дніпрян за необачні дії в обороні, але Зновенко, після пресингу, таки видряпав м’яч в ногах у суперника. Заключні хвилини першого тайму пройшли в атаках дніпрян, але довести їх до ударів так і не вдалося.

Другий тайм активніше розпочали китайці, але перший гострий момент створили дніпряни, проте Тейлор не зумів переграти голкіпера з близької відстані. Далі тренерський штаб китайської команди почав робити по заміні ледве не кожних дві хвилини, через що темп гри постійно переривався. У середині тайму було два непоганих простріли Тейлора з правого флангу, але у першому випадку захисник не дав долетіти м’ячу до Когута, а у другому Сніжко зумів завдати удар, проте неточний. Ну а найреальніший момент відновити рівновагу дніпряни мали на 79-й хвилині, коли Чичиков замикав потужним ударом простріл з лівого флангу, проте голкіпер китайців потягнув м’яч з ближньої дев’ятки. Невдовзі дніпряни заробили дуже небезпечний штрафний за гру рукою суперника, але Когут пробив високо над поперечиною. Спортклубівці до останнього намагалися зрівняти рахунок, і вже у компенсований час Сніжко цілив у дальній кут, але голкіпер «Чанчуня» відбив м’яч на кутовий, на подачу якого у штрафний майданчик суперника прийшов навіть Зновенко, проте довести стандарт до удару не вдалося. У підсумку, досить прикра поразка, враховуючи те, що по грі дніпряни на неї аж ніяк не заслуговували.

Пресслужба СК «Дніпро-1»