У суботу, 25 липня, на головній арені країни НСК «Олімпійський» відбудеться півфінальний матч плей-офф за путівку до Ліги Європи, у якому ковалівський «Колос» прийматиме СК «Дніпро-1». Початок зустрічі о 17 годині. Увага, за рішенням УАФ цю зустріч зможуть відвідати глядачі! В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал Футбол-2.

«Колос» представляє селище Ковалівку Васильківського району Київської області. Клуб було засновано у 2012 році, і на аматорському рівні він тричі вигравав чемпіонат Київщини, тричі був володарем Суперкубку області і одного разу переможцем Кубку Київської області. За три сезони (2012—1014 роки) в чемпіонаті Київщини «Колос» провів 82 календарні матчі (69 перемог, 4 нічиї, 9 поразок), співвідношення забитих і пропущених м’ячів — 264:49.

У 2015 році «Колос» став бронзовим призером чемпіонату України серед аматорів після чого заявився до Другого дивізіону ПФЛ, в якому одразу ж став переможцем (сезон 2015/16). Далі протягом трьох сезонів ковалівці виступали у Першій лізі – двічі поспіль команда займала п’яте місце, а минулого сезоні фінішувала на другій сходинці турнірної таблиці слідом за СК «Дніпро-1». Таким чином, «Колос» отримав право на стикові матчі за перехід до УПЛ, і в цих поєдинках ковалівці були сильнішими за одеський «Чорноморець» (0:0 – у гостях, 2:0 – на власному полі).

За підсумками першого етапу поточного сезону УПЛ «Колос» посів шосте місце, зумівши потрапити до числа команд, які виборювали на другому етапі нагороди першості. Але піднятися з шостої сходинки ковалівці не зуміли. Загалом у чемпіонаті на їхньому рахунку 10 перемог,2 нічиї і 20 поразок, різниця м’ячів 33-59. Цікаво, що за загальною кількістю очок дніпряни випередили ковалівців на 17 пунктів, набравши однакову кількість балів разом з «Олександрією», що посіла п’яте місце.

В тренерському штабі «Колосу» багато знайомих імен для дніпровських вболівальників – головний тренер команди Руслан Костишин, тренер воротарів В’ячеслав Кернозенко і спортивний директор клубу Віталій Лисицький разом з керманичем СК «Дніпро-1» Дмитром Михайленком виступали у нульові роки за ФК «Дніпро». Не один рік працював у ФК «Дніпро» і тренер з фізичної підготовки «Колоса» — Костянтин Голуб. Зараз за «Колос» грає колишній форвард спортклубівців Олег Кожушко, а крім того, за команду виступають футболісти, які проходили «дніпровські університети»: Олег Ільїн та Денис Костишин.

У минулому сезоні СК «Дніпро-1» і «Колос» провели між собою два матчі на рівні Першої ліги: у Ковалівці було зафіксовано нічию 1:1 (на забитий м’яч Станіслава Куліша господарі відповіли у компенсований арбітром час голом Джемаля Кизилатеша), а на «Дніпро-Арені» спортклубівці здобули вольову перемогу 3:1 (рахунок відкрив Олег Ільїн, після чого дніпряни провели три голи – відзначились Сергій Логінов, Олександр Назаренко і Олексій Чичиков).

У матчі першого етапу поточного сезону УПЛ дніпряни перемогли суперника на власному полі з рахунком 2:1. Знову першими відзначились ковалівці (на 10-й хвилині забив Євген Морозко), після чого у другому таймі Олександр Назаренко спочатку відновив рівновагу, а вже у компенсований арбітром час Ігор Когут приніс дніпрянам перемогу. Але на полі «Колоса» ковалівці зуміли здобути перемогу 4:0 (Вільхамссон, 14, з пенальті, 52, Ільїн,57, Смирний,78), при цьому цей виграш є не тільки рекордним для «Колосу» на рівні УПЛ, а й поразка стала для спортклубівців найбільшою в історії клубу.

Матч судитиме бригада арбітрів на чолі з харків’янкою Катериною Монзуль. Вона вже двічі обслуговувала матчі за участю спортклубівців, і в обох випадках дніпряни перемагали у поточному сезоні на своєму полі: київське «Динамо» — 3:1 і «Маріуполь» — 2:0. В цих матчах Монзуль показала дві жовті картки дніпрянам, чотири їхнім гостям, по одному футболісту вилучала з поля, призначила по одному пенальті, як у ворота спортклубівців, так і на користь нашої команди (обидва 11-метрові удари були реалізовані).

УПЛ. Півфінал за вихід до Ліги Європи.
25 липня. 17.00. Київ. НСК «Олімпійський».
Пряма трансляція – Футбол-2
«Колос» (Ковалівка) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Катерина Монзуль (Харків)
Судді на лінії: Олександра Ардашева (Київ), Марина Стрілецька (Суми)
Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Андрій Скрипка (Кропивницький)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)

Пресслужба СК «Дніпро-1»