УПЛ 2021/22. 2 тур.
31 липня. 19:30. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал Футбол 2.
«Чорноморець» (Одеса) – «Дніпро-1» – 0:3 (0:1). 
Головний арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на ліні: Володимир Журибіда (Луцьк), Дмитро Оганєсян (Луганська область)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Василь Мельничук (Сімферополь)
Офіцер безпеки: Володимир Регелюк (Вінниця)
Делегат УАФ:  Михайло Прозоровський (Вінниця)

«Чорноморець»: Кучерук, Дубко, Кадірі, Скорко (Долгов, 46), Кузик, Михайленко, Кравченко С. (Вачіберадзе, 70), Брагару, Штогрін, Авагімян (Бугай, 46), Ванат (Ісаєнко, 46). Запасні: Варакута, Тлумак, Надольський,  Сухоручко, Мащенко.

Головний тренер – Юрій Мороз

«Дніпро-1»: Паст, Кравченко М., Адамюк, Сваток, Дубінчак, Джурасек (Ігнатенко, 68), Ді Франко (Когут, 62), Піхальонок (Ярмолюк, 68), Чуже (Білл, 83), Назаренко (Русин, 62), Довбик. Запасні: Кожокару, Батагов,

Тренер – Юрій Беньо

Гол: Піхальонок (40), Дубко, автогол (51), Адамюк (61)

Попередження: Дубко (19), Дубінчак (22), Кравченко С. (39), Джурасек (63)

Не встиг розпочатися новий сезон, а в календарі почали відбуватися зміни. Цей матч мав відбутися в Одесі, але на тамтешньому стадіоні після концертів зіпсувалося поле, і на прохання «моряків» місце зустрічі змінили. Сьогодні зіграли на «Дніпро-Арені» (причому номінальним господарем залишився «Чорноморець»), а у другому колі «Дніпро-1» господарюватиме в Одесі.

На несподіваний перший фактичний домашній матч наша команда вийшла без головного тренера – Ігор Йовічевіч дискваліфікований через вилучення у Полтаві. Але покарання не могло завадити йому разом зі штабом визначати стартовий склад. У ньому не було дискваліфікованого Логінова, травмованого Лучкевича, а також у запасі залишилися Русин та Когут. За таких змін спортклубівці повернулися до схеми з чотирма захисниками, одним з яких став Дубінчак, що декілька днів тому був орендований з «Динамо». До середини поля повернувся після ушкодження Піхальонок, а на флангах діяли Назаренко та Чуже.

У складі «Чорноморця» увага, звичайно, була прикута до екс-капітана «Дніпра-1» Кравченка. А окрім дискваліфікованого Білошевського, до Дніпра не приїхав захисник Мартиненко.

З перших секунд спортклубівці продемонстрували неабиякий заряд перемагати. Майже весь перший тайм (з невеликою перервою на декілька хвилин) тривала облога штрафного майданчику одеситів. Дуже гостро виходило розкривати фланги суперника, звідки майже після кожної атаки йшла небезпека. Рахунок могли відкривати Довбик, Піхальонок та Чуже, і врешті-решт Піхальонок відзначив своє повернення до ладу результативним ударом, підключившись у вільну зону та відгукнувшись на передачу Чуже. Цікаво, що перед цим ця зв’язка спрацювала у зворотному порядку, коли чудовий пас Олександра ледь у гол не втілив Маріо.

Незважаючи на потрійну заміну, «Чорноморцю» не вдалося щось змінити після перерви. Та ще й «Дніпро-1» забив швидкий гол, знову скориставшись вільними зонами. Джурасек класно кинув по флангу до штрафного Назаренка, і той несподіваним ударом з рикошетом пробив голкіпера.

Наша команда не скидала обертів, і нагородою став третій м’яч, який після подачі Кравченка у карколомному стрибку забив Адамюк. Рахунок міг ставати ще більшим, адже спорклубівці обертів не скидали, але цього разу більше забити не вийшло. Та й без того перемога вийшла абсолютно переконливою.