Післяматчева пресконференція головного тренера «Шахтаря» Луїша Каштру:

– Важка гра у важких умовах. Для нас була дуже важливою десята перемога поспіль, і команді вдалося це зробити. Хлопці віддали усі сили, показали гарний футбол на важкому полі. «Дніпро-1» – дуже добра команда. Незважаючи на те, що вони не створили сьогодні велику кількість гольових моментів, вони боролись до самого кінця. Тим не менш, з першої хвилини нам вдавалося показувати власну гру. Ми завершили матч перемогою – це те, що ми й бажали від сьогоднішнього поєдинку.

– Наскільки Коноплянка виконав установку на гру?

– Як і всі інші гравці, Коноплянка добре ставиться до роботи. Вони щоденно розвиваються, аби грати на найвищому рівні. Вітаю усю команду за все, що вони зробили. Хлопці були сконцентрованими та функціонували як єдиний колектив. Я не дуже полюбляю персоналізувати. Якщо обговорювати кожного, це потребуватиме певного часу. Усі добре себе показали, усі виконали свої завдання.

– Ви зіграли вже майже з усіма командами. «Дніпро-1» може претендувати, за вашою думкою, на топ-6?

– «Дніпро-1» сьогодні багато боровся. Команда показує свої якості. Вони розтягували нашу лінію оборони, до того ж півзахисники намагалися виграти й другий м’яч. Це створювало нам проблеми, тому що наші крайні захисники мали звужуватися, вінгери сідали, а один з опорників мав сідати між центральних захисників. Таким чином, ми забирали простір для другого м’яча, щоб не було небезпеки перед лінією нашої оборони. Також суперник виявився дуже компетентним в обороні. У першому таймі ми надто швидко атакували. Через це деякі футболісти «Дніпра-1» не підключалися до оборони, не сідали, і в них залишалася достатня кількість гравців для атак. У другому таймі ми атакували дещо довше, змушуючи більше гравців суперника сідати. І у контратаках гравців першої лінії в них не залишалося. Але ще раз підкреслю: команда дуже компетентна, добре організована тренером, тому це одна з кращих команд нашого чемпіонату.

– У нашій країні завжди обговорюється, що «Дніпро» нібито проти «Динамо» грає у півсили, а проти «Шахтаря» викладається на повну. Ви згодні з цим?

– Єдине, що можу сказати: я завжди довіряю футболу. Тому якщо є якісь нечесні речі у футболі, я намагаюся цьому не вірити. Вважаю, що з боку усіх наших суперників була велика віддача грі, велика повага до футболу.

– Здалося, що ваші гравці були занадто заведеними сьогодні. Тайсон весь час щось розповідав арбітру, суперниками, партнерам, а в кінці матчу Степаненко та Тете мали майже розтаскувати одного від іншого. В чому причина?

– Ми підійшли до цієї гри з великою інтенсивністю. Знали, що гратимемо проти команди, яка також буде прагнути перемогти. Ми намагалися віддати грі усю енергію. Те, що відбувалося на поле, було абсолютно нормальним. Можливо, протягом гри команда дещо засмутило те, як судилися деякі моменти. Але нічого, окрім цього. Часто футбольну гру роздивляються, ніби на поле виходять якісь роботи, що не мають емоцій. Ми – не роботи, не машини. Коли щось відбувається, ми маємо долати ці проблеми. Сьогодні ніщо не перетнуло межу, тому думаю, що нічого страшного не було.

Пресслужба СК “Дніпро-1”