У неділю, 22 листопада, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 10 туру УПЛ, в якому на ужгородському стадіоні «Авангард» зустрінуться із футбольним клубом «Минай». Початок матчу о 14 годині. В прямому ефірі зустріч транслюватиме телеканал Футбол-1.

Футбольний клуб «Минай» представляє однойменне село Ужгородського району Закарпатської області з населенням трохи більше двох тисяч осіб. Клуб було засновано у 2015 році. В першому ж сезоні команда посіла друге місце в головному міському турнірі Ужгорода й пробилася до вищого ешелону клубів Закарпаття. На другий свій сезон, 2016 року, новобранець Вищої ліги Закарпаття виборов бронзові медалі, а наступного року «Минай» став чемпіоном області. До того ж, ще більші успіхи прийшли до команди в Кубкових обласних змаганнях, де команда двічі здобула головний трофей регіону.

В сезоні 2017\18 «Минай» дебютував на рівні аматорського чемпіонату країни, де виграв свою групу, але у плей-оф поступився запорізькому «Мотору». А вже літом 2018-го клуб отримав ліцензію Другої ліги ПФЛ. Далі закарпатці екстерном проходять два професійних дивізіони, посідаючи у них перші місця. У минулому чемпіонаті до титулу найсильнішого клубу Першої ліги «Минай» додав ще і вихід у півфінал Кубка України, де поступився київському «Динамо».

У поточному чемпіонаті УПЛ «Минай» набрав шість очок у восьми матчах (одна перемога, три нічиї, чотири поразки, різниця м’ячів 4-12) і посідає 12 місце, відстаючи від спортклубівців на два очки і на дві сходинки турнірної таблиці.
Цікаво, що в складі «Минаю» зараз виступають одразу три колишній гравці СК «Дніпро-1», два з яких пройшли шлях зі спортклубівцями від Другої ліги до УПЛ – це Олександр Сніжко, Максим Лопирьонок і Артур Карноза.
Відзначимо, що завтрашній матч – це перше побачення команд, які раніше не зустрічалися навіть у товариських поєдинках.
Через дискваліфікацію у матчі не візьмуть участь по одному гравцю з кожної команди – у господарів Антон Шиндер, а у дніпрян – Ігор Когут.
Поєдинок судитиме бригаджа арбітрів на чолі з херсонським рефері Ігорем Пасхалом. Він вже тричі обслуговував матчі за участю спортклубівців і в усіх дніпряни зазнали поразок: двічі дома з однаковим рахунком 0:2 від «Шахтаря» (у Кубку і чемпіонаті), і вже у поточному сезоні підопічні Ігоря Йовічевіча зазнали поразки 1:4 в Олександрії. У цих матчах рефері показав вісім жовтих карток дніпрянам і п’ять їх суперникам.

УПЛ 2020\21. 10 тур.
Пряма трансляція – телеканал Футбол-1.
22 листопада. 14:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
«Минай» (Ужгородський район) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Ігор Пасхал (Херсон)
Судді на лінії: Андрій Єремеєв (Миколаїв), Олександр Корнійко (Миргород)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Марина Стрілецька (Суми)
Спостерігач ВВА: Володимир Петров (Харків)
Директор матчу: Тарас Клим (Івано-Франківськ)

Пресслужба СК «Дніпро-1»