Чемпіонат U-21. 16 тур.
29 листопада. 14.00. Львів. Стадіон «Сокіл».
ПФК «Львів» — СК «Дніпро-1» 1:1 (0:1)
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Євген Яковлев (Київ)
Четвертий арбітр: Софія Причина (Львівська область)
Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)
«Львів»: 23. Жупанський, 6. Карвацький, 4. Савошко (кап), 3. Білий, 33. Тягло (96. Лео,67), 67. Ременяк, 97. Демків (74. Олексів,82), 10.Пантелейчук (7. Нич,25), 17. Хімчак, 16.Альваро (32. Вічужанін.77), 77. Феліппе (11. Кос,46).
Запасні: 31. Костик, 5. Медвєдєв.
Головний тренер: Андрій Ханас
«Дніпро-1»: 1.Макаровський, 4. Романюк, 14. Зайков (кап), 10. Хижняк, 25. Бацман (19. Домарацький, 77), 27. Заєць, т7. Литвиненко  (15. Тяпкін,88), 17. Шинкаренко (3. Нечистенко, 81), 87. Сабатіні (77. Ховайко, 80), 8. Бєляєв, 9.Кузін (11. Волинець, 90+1).
Запасні: 71. Хома, 89. Глєбін.
Головний тренер: Олександр Поклонський
Попередження: Сабатіні (16), Демків (23), Бацман (42), Химчак (62), Волинець (90+4).
Голи: Кузін (9), Білий (90+3).

У складі молодіжки дніпрян відбулися певні зміни, якщо порівнювати цю гру із минулим поєдинком проти «Ворскли», яку наша команда завершувала удев’ятьох, тому цього раз точно через дискваліфікації не могли зіграти Соловйов і Жінчин (той повернувся до складу U-19). Натомість відбув дискваліфікацію Зайков, відновилися після травм Бацман і Шинкаренко, а з першої команди був делегований Романюк. Також зазначимо дебют у чемпіонаті U-21 голкіпера Макаровського, який раніше грав тільки за команду U-19.

Вже на початку матчу господарі провели перспективну атаку, але Макаровський зіграв надійно після удар з лінії штрафного майданчику. А на 9-й хвилині дніпряни відкрили рахунок – Бєляєв завдав потужного удару зі штрафного, голкіпер левів не втримав м’яч у руках, і Кузін першим опинився на добиванні. Буквально у наступній атаці той же Кузін красивим ударом через себе завершив комбінацію за участю Бєляєва і Литвиненка, але лайнсмен зафіксував офсайд. На 15-й хвилині вже чудовий момент збільшити перевагу мав Шинкаренко, але він не зумів переграти воротаря з близької відстані. Господарі свій другий удар по воротах завдали вже після того, як перший тайм сягнув свого екватору – до цього призвів перший кутовий у виконанні «Львова», але після нього Карвацький пробив головою вище воріт. Гості діяли значно гостріше, і ось вже Жупанський відбиває м’яч на кутовий після пострілу у ближній кут Заєця. Були ще у дніпрян перспективні контратаки і комбінації, але вони не доводилися до ударів по воротах. Особливо запам’ятався вихід сам на сам із голкіпером Бєляєва, в результаті, Олександр почавши обігравати воротаря, втратив м’яч. Тільки під завісу тайму господарі змусили попрацювати Макаровського, коли той зреагував на удар Феліппе, а після цього ще не дав супернику можливості добити м’яч у сітку.

Початок другого тайму пройшов в обопільних атаках. Спочатку випад дніпрян п’ять у чотири Сабатіні завершив неточним ударом, хоча міг би і зіграти через партнера, а після цього вже господарі не використали одразу два моменти – спочатку Альваро встав на шляху м’яча у воротарському майданчику дніпрян, коли його партнер завдав удар з кількох метрів, а невдовзі той же Альваро завдавав потужний удар з лінії штрафного майданчику, але дуже неточно. А ще в одному епізоді Хижняк двічі самовіддано кидався під потужні постріли суперника, ліквідуючи загрозу біля власних воріт.

Дніпряни прокинулись в середині тайму, коли упродовж однієї хвилини мали дві чудові нагоди забити другий м’яч, але спочатку Сабатіні влучив у воротаря з близької відстані, а у наступній атаці Литвиненко пробив у дальню стійку з лінії штрафного майданчику. У свою чергу господарі продовжили тиснути, і на 73-й хвилині Макаровський ногою зреагував на підступний удар Коса, а невдовзі воротар дніпрян перевів на кутовий ще один небезпечний постріл суперника.

Останні хвилини гри пройшли у постійних атаках львів’ян, які мали кілька непоганих шансів відновити рівновагу, але двічі їх гравці били повз воріт із здавалося вбивчих позицій. У компенсований арбітром час вже до воріт дніпрян пішов голкіпер «Львова», і саме він зумів виграти боротьбу після подачі кутового і зробив скидання на Білого, який з кількох метрів розстріляв ворота спортклубівців. У підсумку, дуже прикра нічия для дніпрян.

Пресслужба СК «Дніпро-1»