Кубок Єдності. Група А.

11 лютого. 13:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро». Манеж.

СК «Дніпро-1» U-21 – «Вікторія» (Миколаївка, Сумська область) 2:0 (0:0)

СК «Дніпро-1»: Макаровський (Хома, 46), Волинець, Бацман, Хижняк, Віговський, Литвиненко, Домарацький (Сидоренко, 46), Руженцев (Крилов, 46), Ньярко, Тяпкін, Богомаз.

Голи: Домарацький (53, 89)

Свій черговий спаринг молодіжний склад дніпрян проводив в рамках заключного туру групового раунду Кубка Єдності, в якому спортклубівці зустрілися з однією з провідних аматорських команд України «Вікторією» з Сумщини. Про рівень суперника говорить те, що за кілька днів до звітної гри миколаївці закінчили унічию 2:2 поєдинок з «ВПК-Агро», в якому вели 2:0.

Цього разу в стартовому складі команди вийшли усі ті, хто не брав участь у грі напередодні проти молодіжного складу «Олександрії». Серед них і три потенційні новачки команди – Майкл Ньярко («Легіонер» Дніпро), Назарій Богомаз («Волинь» Луцьк) і 17-річний Всеволод Руженцев («Десна» Погреби – чеміпонат Київської області), які вже провели кілька спарингів за останній час. Ця трійка разом з Тяпкіним, який діяв на позиції під нападаючим, склала атакуючий квартет, у той час, як Литвиненко відтягнувся на місце опорника. Господарі розпочали достатньо активно і вже перша їх атака закінчилася ударом Руженцева метрів з десяти, але він вийшов не сильним і м’яч став легкою здобиччю голкіпера. Миколаївці почали проводити гострі атаки, коли пройшли вже стартові 10 хвилин, але їх ударам бракувало влучності, а крім того два постріли заблокував Хижняк. На 14-й хвилині вперше по-серйозному вступив у гру голкіпер «Вікторії», коли кулаком відбив з дев’ятки підступний удар Ньярко метрів з 22-х. Гості свій наступний момент створили вже у середині тайму – після прострілу з лівого флангу захисники дніпрян залишили без догляду суперника, який завдавав потужного удару метрів з десяти у дальній кут, але не влучив у ворота. Дніпряни провели просто чудову атаку на 29-й хвилині, при чому за участю новачків – Ньярко зробив пас з лівого флангу на протилежний кут штрафного майданчику, Руженцев хитро пропустив м’яч між ніг, а завершував атаку потужним ударом Богомаз, але на голкіпер «Вікторії» зумів згрупуватися і відбити удар, а добивання Литвиненка вже було неточним. Вже перед самою перервою виник черговий спалах активності. Спочатку виник епізод, коли в штрафному майданчику дніпрян було гаряче, але все закінчилося тим, що Бацман вибив м’яч головою перед самою лінією воріт, а перед свистком на перерву Руженцев заробив перспективний стандарт, але вдало його розіграти не вдалося. В цілому нічийним результат за підсумками першої половини гри був цілком закономірним.

Початок другого тайму також пішов у рівній боротьбі і перший же гострий момент дніпрянам вдалося втілити у гол – Домарацький завдав удар з лінії штрафного майданчику, рикошет трохи дезорієнтував голкіпера і влетів у сітку воріт -1:0 на користь спортклубівців.  Звичайно, що гості одразу ж кинулися відіграватися. Миколаївці заробили кілька стандартів, але їх удари йшли повз цілі. Перший влучний удар у матчі гості завдали тільки на 63-й хвилині зустрічі, коли їх гравець виграв верхову боротьбу при подачі кутового, але м’яч точно прилетів у руки голкіперу. Одразу ж дніпряни могли збільшити перевагу – Богомаз вже обіграв воротаря і завдавав удар з гострого кута, але захисник гостей зумів відбити м’яч головою буквально з лінії воріт. В цілому господарям вдалося заспокоїти гру і повністю контролювати події на полі, а наступного разу миколаївці загрожували воротах Хоми вже за 15 хвилин до фінального свистка, але м’яч після удару головою пройшов над поперечиною. Коли ж гості на 79-й хвилині таки зуміли розпечатати ворота дніпрян, то їх засмутив лайнсмен – офсайд. Час спливав, а дніпряни впевнено і самовіддано захищалися, паралельно проводячи небезпечні контратаки. На 85-й хвилині міг знімати питання про переможця Крилов, якого сам на сам із голкіпером вивів Богомаз, але м’яч пройшов поруч із дальньою стійкою. Після цього гості могли відновити рівновагу після навісу за штрафного і удару головою, але знову їх підвела неточність. І все ж таки дніпряни забили удруге. Домарацький вискочив на побачення із воротарем і з другої спроби спрямував м’яч у сітку – це вже була перемога!

Пресслужба СК «Дніпро-1»