Чемпіонат U-21. 3 тур.
17 вересня. 16:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».
СК «Дніпро-1» — «Маріуполь» 0:4 (0:2)
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Асистенти арбітра: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)
Спостерігач арбітражу: Олександр Кран (Харків)
«Дніпро-1»: 1. Зновенко, 4. Сорока, 8. Кіреєв, 27. Заєць (3.Кононов,46), 15. Горілий, 11. Соловйов, 77. Ховайко (17.Віговський,46), 9. Тяпкін (87.Волинець,75), 14. Зайков (89.Крилов,56), 7. Шинкаренко (25.Лебедєв,67), 99. Ярмолюк.
Запасні: 71. Макаровський, 19.Домарацький.
Головний тренер: Олександр Поклонський.
«Маріуполь»: 1. Поспєлов, 17. Спевак (5.Царюк,75), 15. Мамросенко, 3. Шушко, 23. Велеєв (4.Романюк,46). 20.Доброхотов, 8. Вискребенцев (7.Козицький, 69, 21.Кошкош,83), 34. Ігнатенко, 22. Байдал, 19.Прокопчук (29.Кулієв,61), 14. Трофімюк.
Запасні: 12. Кравцов, 21. Кошкош, 11. Кожевніков.
Головний тренер: Олексій Гетьман
Голи: Трофімюк (7), Байдал (42,66), Ігнатенко (83).
Попередження: Вискребенцев (16), Зайков (31), Горілий (60), Доброхотов (78), Соловйов (89), Ігнатенко (89).
Вилучення: Горілий (81, друга жовта картка).

У порівнянні з минулим матчем команди, який дніпряни виграли 4:2 у «Олімпіка», в складі спортклубівців відбулася лише одна заміна – замість травмованого форварда Митченка на поле вийшов Ярмолюк, який свого часу екстерном дебютував в основному складі одразу після команди U-19, і ось тільки тепер проводить свій перший матч на рівні чемпіонату U-21. З іншого боку, у гостей зазначимо появу Ігнатенка, який дискваліфікований на завтрашній матч основних складів.

Традиційно матчі між молодіжками «Дніпра-1» і «Маріуполя» завершуються дуже результативно (2:4, 3:2, 4:4), але цього разу гольову норму виконали тільки гості. Вже на 7 хвилині маріупольці провели результативну атаку – захисники дніпрян легко дали прийняти м’яч прямо на лінії воротарського майданчику Трофімюку, який свого часу виховувався у дніпровській Академії, і Мирослав з другої спроби таки зумів переграти Зновенка, який у першому випадку зреагував на удар у красивому стилі, проте у підсумку голкіпер спортклубівці змушений був капітулювати.

Після пропущеного голу дніпряни очікувано пішли вперед великими силами, але захист гостей вдало руйнував атаки на підступах до штрафного майданчику. Перша спроба завдати удар була тільки на 17-й хвилині, але Шинкаренко з перспективного штрафного влучив у стінку, а далі було добивання Горілого, але м’яч, доторкнувшись до захисника суперника, пішов на кутовий.  Запам’ятався і рейд Сороки, який перехопивши м’яч біля власного штрафного майданчику, пройшов фактично до лицевої лінії воріт азовців, проте на його простріл так ніхто з партнерів і не відгукнувся. Також не знайшов адресата після гострого проходу лівим флангом і Горілий. Була непогана нагода для удару і у Ховайка, але той знаходячись у карному майданчику суперника замість удару вирішив піти в обіграш і втратив м’яч.

Весь цей час гості відсиджувалися у захисті, і тільки на 33-й хвилині провели небезпечну атаку лівим флангом, яка завершалася кутовим. Дніпряни відповіли прострілом з правого флангу і там на підбиранні був Соловйов, що знаходився в кількох метрах від воріт, але завдати удар йому завадив воротар маріупольців. Невдовзі вже Зновенко продемонстрував майстерність, відбивши удар у притул від Доброхотова, а у наступній атаці азовців голкіпер «Дніпра-1» ліквідував вихід сам на сам суперника. Проте третій поспіль момент гості таки реалізували – перед самою перервою Байдал з близької відстані таки переграв Зновенка.

У перерві тренерський штаб дніпрян провів дві зміни, освіживши фланги, і з правої бровки Кононов вже у перші хвилини другого тайму здійснив кілька гострих прострілів. На 48-й хвилині він провів з Ярмолюком комбінацію, після чого м’яч опинився у воротах гостей, але лайнсмен зафіксував офсайд у Шинкаренка. Невдовзі той же Шинкаренко, після передачі Тяпкіна, поцілив у поперечину метрів з десяти.  На 55-й хвилині вже Поспєлов врятував свою команду після потужного удару під поперечину Кіреєва.

Господарі продовжували шукати щастя в атаці, але нарвалися на контратаку – спочатку дніпрян врятувала поперечина, але першим на добиванні був Байдал, який оформив дубль і довів рахунок до великого, що зовсім не відображало того, що відбувалося на полі. Після цього атакуючий запал дніпрян впав, а до цього додаймо, що господарі завершували гру у меншості після вилучення Горілого за дві жовті картки. Вже удесятьох дніпряни пропустили четвертий гол – Ігнатенко замкнув подачу головою з кута поля. Це був заключний гол у матчі – дніпряни поступилися 0:4.

Пресслужба СК «Дніпро-1»