Чемпіонат U-21. 10 тур.
5 жовтня. 14.00. НТБ «Дніпро».
СК «Дніпро-1» — «Шахтар» (Донецьк) 0:4 (0:2)
Головний суддя: Микола Балакін (Київська область)
Судді лінії: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Спостерігач арбітражу: Василь Мельничук (Сімферополь)
«Дніпро-1»: Зновенко, Нечистенко, Зайков (кап), Романюк, Сорока, Батагов (Загальський,46, Ховайко,69), Кобахідзе, Шинкаренко, Сабатіні (Литвиненко,46), Беляєв, Кузін (Крилов,62).
«Шахтар»:Гриценко, Меліченко, Семеніхин, Вітао, Сіпріано, Криськів (кап) (Гуров,77), Приходько, Очередько (Судаков,26, Муравський,82)), Борячук, Бондаренко (Холод,70), Мудрик (Павліш,66).
Голи: Мудрик (11), Приходько (35), Борячук (62, з пенальті), Холод (90)
Попередження:Сорока (19), Романюк (34), Зновенко (62), Холод (79)
Вилучення: Сорока (89)

Осінній дощик, що накрапав зранку, незадовго до початку гри перетворився на справжню зливу, яка не вщухала протягом усього матчу. Погода, звичайно, внесла корективи у дії футболістів обох команд – особливо у другому таймі, коли гості через калюжу не змогли забити вірний м’яч, та коли вони ж заробили пенальті.

Недоречно, мабуть, казати таке за рахунку 0:4, але настільки велика поразка аж ніяк не випливала з розвитку гри. Як і тиждень тому, молоді спортклубів ці, якщо і поступалися супернику, але не настільки, щоб програвати з таким рахунком. Відмінність полягає у тому, що проти «Динамо» молодіжка «Дніпра-1» створила достатньо гострих моментів, а от проти «Шахтаря» шансів відзначитися було обмаль. І це при тому, що в організації гри господарі виглядали дуже й дуже пристойно. Посильну допомогу цьому надали делеговані з першої команди Батагов, Кобахідзе та Романюк, що долучились до вже традиційних Бєляєва з Кузіним. Особливо виокремлювався серед них Батагов, який був справжнім господарем у центрі поля. Його взаємодія з Бєляєвим та Шинкаренком була дуже якісною, однак, на жаль, гідної підтримки партнерів, аби створити щось по-справжньому суттєве, вони не знайшли.

«Шахтар» намагався якомога швидше переміщувати м’яч, і часто-густо гостям вдавалися швидкі переходи до атак, які становили складнощі захисту «Дніпра-1». А швидкий гол став ще й добрим зачином матчу для «гірників». Мудрик відкрився, змістившись з лівого флангу у центр, отримав вчасну передачу і перекинув м’яч через Зновенка. Другий гол відбувся після стандарту – при подачі кутового гравці «Дніпра-1» загубили на дальній стійці Приходька.

Після перерви господарі значно додали в активності, володіли ініціативою, але, як вже зазначалося, ніяк не могли створити щось госте біля чужих воріт. Натомість, біля власних знову не обійшлося без помилок. Зновенко, який до цього декілька разів блискуче виручав команду, випустив м’яч у калюжі, а потім зачепив Борячука. Сам форвард реалізував пенальті. А крапка у матчі була поставлена за декілька секунд до фінального свистка – Холод ефектно пробив зі штрафного, який був призначений за фол останньої надії Сороки (гравця «Дніпра-1» було за це вилучено).

Пресслужба СК “Дніпро-1”, фото – ФК “Шахтар”