Контрольний матч.

29 січня. 12.00. НТБ «Дніпро». Манеж.

СК «Дніпро-1» U-21 – «ВПК-Агро» (Магдалинівський район) 0:1 (0:1)

СК «Дніпро-1»: Макаровський, Н.Сидоренко, Бацман, Хижняк, Кононов, С.Кравченко, Шинкаренко, Бутіч, Лебедєв, Віговський, Ховайко. На заміну виходили: Хома, Волинець, Копил, Матвеєв, Нижник, Кіреєв, Гора, Жінчин, Сорока, Тяпкін.

«ВПК-Агро» (стартовий склад): Бубенцов, Палюх, К. Сидоренко, І. Білий, Сухар, Коберідзе, Тищенко, Терехов, Красов, Кіча, Будняк.

Гол: Терехов (38)

На 51-й хвилині Тяпкін не реалізував пенальті (воротар)

Свій черговий спаринг молодіжний склад спортклубівців провів проти представника Першої ліги чемпіонату України магдалинівського «ВПК-Агро». Не дивлячись на помітну різницю у віці гравців, перший тайм пройшов у цілком рівні боротьбі. Дніпряни ні у чому не поступалися більш досвідченим суперникам, а на їх атаки відповідали власними випадами.

Вперше Макаровський вступив у гру після підступного удару з лінії карного майданчику вже на 5-й хвилині, але дніпряни не забарилися із відповіддю і невдовзі вже захист магдалинівців блокує удар Сидоренка. На 14-й хвилині «ВПК-Агро» проводить непогану комбінацію, яка закінчилася несильним ударом буквально з лінії воротарського майданчику у руки голкіперу. Проте за 5 хвилин Шинкаренко цілком міг відкривати рахунок, коли відгукнувся на пас від лицьової лінії і бив низом метрів з восьми, але Бубенцов зреагував на удар, відбивши  м’яч ногою. Невдовзі воротар гостей знову діє надійно випереджаючи на мить у воротарському майданчику Сидоренка.

Далі події на полі дещо заспокоїлися, і по справжньому Макаровському довелося вступити у гру на 31-й хвилині, реагуючи на удар з близької відстані. Але черговий шанс відкрити рахунок втрачають і спортклубівці. Чудовий прохід  Ховайка лівим флангом завершується пасом у воротарський майданчик, але там Лебедєву заважає захисник і все закінчилося тільки кутовим. Нічия по такій грі була б більш логічним підсумком першого тайму, але магдалинівцям таки вдалося відзначитись незадовго до перерви – це Терехов краще за інших розібрався у штрафному майданчику після подачі кутового.

У перерві тренерський штаб спортклубівців провів чисельні заміни у складі, а на самому початку другого тайму дніпряни заробили пенальті, який було призначено за гру рукою, проте Тяпкін з 11-метрової позначки не зумів переграти голкіпера магдалинцівців. Ця невдача не знизила активності господарів, які продовжували шукати шляхи до воріт суперника, діючи значно гостріше за опонентів. Міг зрівняти рахунок Гора, який здійснив слаломний прохід до штрафного майданчику магдалинівців, але вже у ближньому бою переграти голкіпера йому не вдалося. Два моменти були у Лебедєва: спочатку він пробив вище воріт штрафний удар, призначений прямо по центру на самісінькій лінії карного майданчику, а потім завершував широку і стрімку комбінацію партнерів, але затягнув з ударом, який заблокували захисники.

Тільки на 77-й хвилині по-справжньому довелося вступити у гру Хомі, який відбив на кутовий м’яч з під ніг суперника.   Але то був епізод. Протягом 87-ї та 88-ї хвилин господарі мали три шанси уникнути поразки, але удар головою після кутового був неточний, з пострілом у ближній кут впорався воротар, а Тяпкін, легко увійшовши в штрафний майданчик, так толком завдати удар і не зумів.

Вже у компенсований арбітром час спортклубівці таки змусили суперників діставати м’яч з сітки, проте лайнсмен у тому епізоді побачив офсайд.  Останній шанс зрівняти рахунок був у Гори, але його удар у нижній кут відбив голкіпер. У підсумку, показавши досить непоганий рівень гри на тлі хорошого суперника, молодіжка спортклубівців таки поступилася.

Прес-служба СК «Дніпро-1»