СК «Дніпро-1» — ФК «Маріуполь» – 3:2 (2:1)
Чемпіонат U-21. 22 тур.
7 березня. 13:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».
Головний суддя: Костянтин Труханов (Харків).
Судді на лінії: Володимир Жарий (Павлоград), Ярослав Трехліб (Дніпро)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)
Спостерігач арбітражу: Сергій Березка (Київська область)

СК «Дніпро-1»: Бабічин, Цуріков (Сидоренко, 46), Кіреєв, Хижняк, Заєць (Горілий, 70), Соловйов, Ховайко (Волинець, 82), Литвиненко, Шинкаренко, Сабатіні (Тяпкін, 63), Богомаз (Крилов, 74)

Запасні: Хома, Домарацький

Головний тренер: Олександр Поклонський

«Маріуполь»: Михайлов, Мамросенко (Співак, 84), Муравський, Сагуткін, Булгаков, Доброхотов (Літюк, 80), Петерман, Путря, Кащук (Вискребенцев, 46), Байдал, Дудік (Бондар, 64)

Запасні: Кравцов, Саєнко, Прокопчук

Головний тренер: Олексій Гетьман

Голи: Богомаз (13), Дудік (34), Литвиненко (36), Тяпкін (79), Бондар (90+4)

Попередження: Заєць (19), Сабатіні (51), Сагуткін (54), Мамросенко (76), Сидоренко (87), Вискребенцев (87), Шинкаренко (90+1)

Після перемоги «Зорі» над «Десною» звітний матч втратив будь-яке турнірне значення для обох суперників, адже «Маріуполь» не мав шансів обігнати «Карпати» через гірше проведені особисті зустрічі. Більше того, жоден результат не міг змінити навіть місце команд у межах другої шістки.

Утім, звісно про прохідний настрій опонентів годі було й думати. Особливо це стосувалося господарів, які з болем згадують матч першого кола у Маріуполі, коли забили два швидкі голи, але дозволили супернику відігратися ще до перерви, а потім взагалі перемогти  4:2, граючи при цьому у меншості. Оптимізму додавала й непогана гра, яку хлопці Олександра Поклонського продемонстрували в останніх двох турах проти лідерів чемпіонату.

«Маруполь» також мав усі підстави розраховувати на позитивний результат – безпрограшна серія команди тривала 5 матчів, причому чотири з них були виграні, і лише в останньому азовці розійшлися 1:1 з «Ворсклою».

Що стосується кадрових передматчевих новин, то гості не могли розраховувати на дискваліфікованого Шинкаренка, а молодіжка спортклубівців отримала з першого складу Цурікова, якому необхідно набирати ігрову практику.

З перших хвилин обидві команди діяли активно. «Дніпро-1» дещо більше володів м’ячем, а гості при цьому чітко позначили намір високо пресингувати і самі проводили атаки у відповідь. І все ж картинка гри у виконанні господарів була значно ціліснішою. Тож, гол на 13-й хвилині став логічним відображенням переваги спортклубівців. Соловйов, відібравши м’яч за центральним колом на чужій половині поля, вчасною передачею кинув у штрафний майданчик Богомаза. Той вихід на воротаря не змарнував, пробивши повз Михайлова.

«Дніпро-1» продовжував володіти перевагою і контролював гру. Але на 34-й хвилині помилка у простій ситуації призвела до призначення штрафного, ударом з якого Кащук влучив у стійку, а Дудік зіграв на випередження на добиванні. Олександр Поклонський жорстко розкритикував за пропущений м’яч Литвиненка, який і припустився тієї втрати, і розлючений Іван менше ніж за дві хвилини відпрацював. Здається, у штрафний, що був призначений праворуч у метрах 25-ти він вклав усю накопичену лють – голкіпер не втримав м’яч у ближньому куті – 2:1.

Наша команда могла забивати ще, але не використала кілька моментів. Зокрема, у стійку влучив Цуріков.

У другому таймі на полі значно побільшало емоцій. Господарі, які вже дуже давно бажали перервати безвиграшну серію, відчували тиск слизького результату, а гості намагалися відігратися. Гра дещо втратила у цілісності, але суперники, як і раніше, діяли на зустрічних курсах. Врешті-решт, підлеглим Поклонського вдалося провести результативну атаку. Сидоренко та Ховайко розкрили фланг оборони, і простріл зліва на дальній штанзі замкнув Тяпкін.

Перевага у два м’ячі за десять хвилин до завершення зустрічі була вже вагомою заявкою на перемогу. І її вдалося зберегти, хоча маріупольці наприкінці компенсованого часу відзначилися красивим голом зі штрафного у дев’ятку.

Довгоочікувана перемога перервала невдалу серію спортклубівської молодіжки, що тривала аж з 2-го туру першості, і тепер у другий етап чемпіонату команда дивиться з більшим оптимізмом.