Чемпіонат U-21. 14 тур.
8 листопада. 13;30. Чернігів. «Чернігів-Арена».
«Десна» (Чернігів) – СК «Дніпро-1» 2:1 (1:0)
Головний суддя: Денис Шурман (Вишневе, Київської області)
Судді на лінії: Денис Марченко, Руслан Єрмоленко (обидва з Чернігова).
Четвертий арбітр: Павло Децюк (Чернігів)
Спостерігач арбітражу: Юрій Власенко (Київ)
«Десна»: 1. Литовка, 3. Галстян (кап), 5. Сердюк, 20. Сираш, 7.Демяненко, 10. Мочуляк, 9. Шевцов (14. Фалько,83), 8. Давиденко, 2. Руденко, 18. Єрмаков.
Запасні: 12. Татаренко, 15. Попинака, 4. Слотюк, 19. Пічугін, 6. Остапенко, 11. Скрибка.
Головний тренер: Олександр Пищур
«Дніпро-1»: 1. Зновенко, 3.Сидоренко, 14. Зайков (кап), 15.Горілий, 11. Соловйов (25. Бацман, 82), 27. Заєць (4. Кулініч, 83), 7. Литвиненко (17. Карповський, 85), 19. Доморацький (77. Волинець, 67), 87.Сабатіні (89. Тяпкін,76), 8. Бєляєв, 9. Кузін.
Запасні: 12. Макаровський, 20. Хижняк.
Головний тренер: Олександр Поклонський
Голи: Єрмаков (38), Кузін (50), Шевцов (51)
Попередження: Давиденко (53), Поклонський (56), Сердюк (59), Слотюк (63), Сабатіні (67), Зайков (81), Бацман (85).

У першому таймі дніпряни мали територіальну перевагу, більше володіли м’ячем, але довести справу до удару гостям вдавалося дуже рідко. В основному ці спроби були з-за меж штрафного майданчику, як, наприклад, у Бєляєва та Соловйова, коли обидва рази власну надійність демонстрував досвідчений Литовка, особливо у другому випадку, парирувавши удар Максима з під поперечини. Був ще непоганий момент у Кузіна, якого у прорив довгим пасом кинув Литвиненко, проте удар-простріл Арамміса перервав захисник поблизу лінії воріт. Ну, а найкращий шанс відкрити рахунок мав Литвиненко – Іван розіграв красиву комбінацію з Бєляєвим, і завдавав удар з вбивчої позиції у дальній кут, але м’яч пройшов поруч із стійкою.
Господарі атакували рідше. Основна загроза воротах дніпрян була від Мочуляка та Шевцова, і двічі Зновенко впевнено реагував на удари суперників (3-тя та 33-тя хвилини).

А до успіху чернігівців призвів стандарт. Після подачі зі штрафного Єрмаков таки заштовхав м’яч у сітку, після пасу партнера від лицевої лінії.

Початок другої половини вийшов дуже бурхливим. Практично одразу після відпочинку спортклубівці відновили рівновагу – Бєляєв завдав потужного удару зі штрафного, а першим на добиванні був Кузін, який забив вже свій п’ятий матч у першості. Проте господарі вже за хвилину знову вийшли вперед – Мочуляк отримав м’ячі на лінії штрафного майданчику і влучно пробив низом точно у кут. Далі гра тривала на зустрічних курсах. Знову Бєляєв небезпечно бив зі штрафного, але цього разу трохи неточно. З іншого боку господарі відповіли небезпечними ударами Демяненка і Попинаки – перший поруч із стійкою, а з пострілом другого впорався Зновенко.

В останні 20 хвилин гри більше атакували гості. Непоганий шанс для удару був у Бєляєва після пасу Заєця, але Олександра у штрафному майданчику накрили захисники. Крім того, Литовка зреагував на удар Сидоренка, а Заєць пробив метрів з 18-ти поруч із стійкою. Заключні хвилини матчу дніпряни провели поруч із володіннями суперника, але пробити щільний захист опонентів так і не зуміли – спортклубівці поступилися 1:2.

Пресслужба СК «Дніпро-1»