Чемпіонат U-21. 18 тур.
14 грудня. 13.00. НТБ «Дніпро».
СК «Дніпро-1» — ФК «Олександрія» 1:3 (1:3)
Головний суддя: Денис Шурман (Вишневе, Київської області)
Судді на лінії: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград)
Четвертий арбітр: Ростислав Дубина (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
СК “Дніпро-1”: Макаровський, Зайков (Хижняк,35), Горілий, Кулініч, Заєць, Бацман (Ховайко,48), Шинкаренко, Литвиненко (Соловйов,46), Сабатіні (Рубчинський,75), Беляєв, Крилов (Митченко,61).
Запасні: Хома, Глебін.
“Олександрія”: Рудик, Дудка (Пастухов,90+2), Соколов, Глоба, Протасов (Дубенков,64), Івахно (Гаркуша,87), Литвяк (Віктор Сезар,74), Кобеляш, Мельник, Гура, Устименко (Новіков,52).
Запасні: Степанцов, Водяницький.
Голи: Крилов (9), Протасов (24), Устименко (25,32).
Попередження: Бєляєв (50), Соколов (90).

В заключному матчі 2019 року суперником молодіжного складу дніпрян у чемпіонаті країни U-21 став один з лідерів цього турніру останніх сезонів – футбольний клуб «Олександрія», який і у поточному чемпіонаті посідає високе четверте місце. Гра для спортклубівців розпочалася дуже вдало і господарі зуміли провести швидкий гол – це Данило Крилов, який першим встиг на добивання, коли на удар Владислава Шинкаренка зреагував голкіпер олександрійців.
Надалі у дніпрян було ще кілька непоганих нагод збільшити перевагу, але цього зробити не вдалося. Особливо запам’ятався епізод, коли Іван Литвиненко переграв кількох суперників, і вже поклав на газон воротаря, але голкіперу вдалося вибити м’яч з під ноги спортклубівця, а подальше добивання Сабатіні прийняли на себе захисники «Олександрії».
Ну, а к середині тайму перевагою вже заволоділи гості, які упродовж лише восьми хвилин, користуючись помилками у захисті значно молодших спортклубівців, не просто відновили рівновагу, а і збільшили відрив до комфортних двох м’ячів. Спочатку відзначився Протасов, який має за спиною 36 матчів на рівні УПЛ, а далі дубль оформив чемпіон світу U-20 Устименко. При цьому усі м’ячі гості забивали практично з воротарського майданчику дніпрян.
У другому таймі у воротарів обох команд багато роботи не було, хіба що одразу по перерві можна згадати епізод, коли надійно зіграв Макаровський. Гості контролювали ситуацію на полі, а намагання дніпрян якось переломити хід поєдинку не призводили до успіху. І хоча перспективні атаки господарі проводили, але довести справу до удару ніяк не вдавалося. Відзначимо, появу на полі Валентина Рубчинського, який після важкої травми провів свій перший матч у сезоні, при цьому у відведені йому 15 хвилин 17-річний півзахисник кілька разів порадував технічними діями. У підсумку гра так і закінчилася з рахунком 3:1 на користь олександрійців.

Пресслужба СК «Дніпро-1»