Чемпіонат U-21. 21 тур.
3 березня. 12:00. Щасливе. «Арсенал-Арена».
«Шахтар» (Донецьк) – СК «Дніпро-1» 2:0 (1:0)
Головний суддя: Роман Блавацький (Львів)
Судді на лінії: Максим Чос (Київ), Олександр Дашко (Вишгород, Київської області)
Четвертий арбітр: Ігор Бич (Київ)
Спостерігач арбітражу: Юрій Мосейчук (Чернівці)
«Шахтар»: 1. Гриценко, 2. Меліченко, 4. Вітао, 3 Семеніхін, 5. Павлиш, 8. Криськів (кап) (14. Драмбаєв,81), 6. Судаков (17. Чирук,78), 7. Очеретько, 9. Сікан (16.В`юнник,63), 10. Веллінтон Нем (18. Мудрик, 46), 11. Вакула (15. Гуров,66).
Запасні: 12. Єрмаков, 13. Шушко.
Головний тренер: Фернандо Валенте
«Дніпро-1»: 81. Бабічин, 3. Сидоренко, 27. Заєць, 44. Хижняк, 77. Ховайко (87. Волинець, 81), 98. Віговський (9. Тяпкін, 46), 21. Кіреєв, 11. Соловйов, 7. Шинкаренко (кап) (4. Домарацький, 90+2), 8. Сабатіні (25. Горілий, 58), 23. Богомаз (89. Крилов,81)
Запасні: 71. Хома, 14. Зайков.
Головний тренер: Олександр Поклонський
Попередження: Богомаз (40), Шинкаренко (63), Кіреєв (68), Чирук (80).
Голи: Веллінтон Нем (21), Мудрик (54)

У порівнянні з матчем проти «Динамо», який дніпряни в цілому провели на досить гідному рівні, в стартовому складі спортклубівців відбулося дві зміни: на останній межі замість Зновенка вийшов Бабічин, а в середній лінії не було дискваліфікованого Литвиненка, і тренерський штаб залучив до гри Віговського з U-19, для якого цей матч став дебютом на рівні чемпіонату U-21.

Спортклубівці дуже непогано провели стартові 10 хвилин, коли ні у чому не поступалися значно досвідченішим гірникам. Двічі за цей час, після сольного проходу Зайця і удару Сабатіні, гості змушували Гриценка відбивати удари на кутові. Але поступово доннетчани взяли м’яч під свій контроль і к середині тайму вже володіли повною перевагою. На вістрі ж атаки «Шахтаря» діяв 28-річний Веллінтон Нем, і якщо перший свій момент він не використав, пробивши з близької відстані над поперечиною, то у другому випадку ніхто не завадив бразильцю спокійно влучити у ворота після прострілу  правого флангу.

Після голу гра знову вирівнялася, і дніпряни нерідко гостювали на половині поля суперника. Запам’ятався удар Ховайка, але м’яч прийшов у руки Гриценку, також був заблокований захисниками удар Соловйова, ну, а найкращий шанс відновити рівновагу втратив Богомаз, який пройшов до чужих воріт зі своєї половини поля і завдавав два удари поспіль, але переграти голкіпера йому так і не вдалося. Господарі ж до перерви лише одного разу були близькими збільшити перевагу, коли Меліченко замикав головою навіс зі штрафного, але не влучив у дальній кут.

Другий тайм, як і першу половину, гості розпочали досить активно, і вже після першої атаки на ударну позицію вивели Шинкаренка, але під м`яч кинулися захисники. На 52-й хвилині ще один шанс відзначитись втратив Богомаз, який потужно пробив з лінії штрафного майданчику, але знову на висоті був воротар «Шахтаря». А от гірники власні моменти використовували сповна – Мудрик, який у перерві замінив Нема, влучно пробив низом у дальній кут, і м’яч від стійки залетів у сітку воріт.

Не дивлячись на такий хід гри, юні дніпряни не складали зброї і намагалися постійно переломити хід поєдинку, і після чергової гострої атаки вже Соловйов бив метрів з 18-ти, але укотре відмінно зіграв Гриценко, відбивши м’яч на кутовий.  Наступного разу голкіпер господарів по-серйозному вступив у гру перериваючи небезпечний простріл Ховайка, який так ніхто і не замкнув. Міг скоротити розрив і Тяпкін, що замикав головою навіс з флангу від Сидоренко, але і з цим ударом впорався Гриценко. Вже незадовго до фінального свистка Кіреєв відмінним пасом вивів на побачення із голкіпером «Шахтаря» Волинця, проте і цього разу переграти воротаря доннетчан не вдалося. Могли у компенсований арбітром час і гірники довести рахунок до великого, що по такій грі, безумовно, було б несправедливо, і тут вже надійно зіграв Бабічин. У підсумку спортклубівці хоча і поступилися лідеру чемпіонату, але своєю грою вони точно змусили суперників себе поважати.

Пресслужба СК «Дніпро-1»