УПЛ. Півфінал за вихід до Ліги Європи.
25 липня. 17.00. Київ. НСК «Олімпійський».
Пряма трансляція – Футбол 2
«Колос» (Ковалівка) — СК «Дніпро-1» 4:1 (2:0)
Головний суддя: Катерина Монзуль (Харків)
Судді на лінії: Олександра Ардашева (Київ), Марина Стрілецька (Суми)
Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Андрій Скрипка (Кропивницький)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
«Колос»: 25. Волинець, 24. Зозуля, 6. Максименко (67. Парамонов, 73), 13. Гавриш (кап), 29. Ємець, 99. Задоя (5. Петров,53), 48. Оріховський (18. Костишин, 73), 8. Смирний, 9. Антюх, 10. Морозко, 7. Лисенко (17, Бондаренко,50).
Запасні: 71. Кучеренко, 30. Єфремов, 15. Чорноморець,  77. Вільхамссон, 11. Кожушко, 17. Бондаренко.
Головний тренер: Руслан Костишин
«Дніпро-1»: 31. Кліщук, 3. Адамюк, 39. Сваток, 15. Логінов (кап), 19. Цуріков, 69.Вакулко (10. Булеца, 62), 20. Ді Франко (4. Кравченко, 46), 25. Когут, 9. Хобленко, 89. Супряга, 7. Коркішко (23. Тейлор,46)
Запасні: 33. Юрчук, 8. Польовий, 71. Лопирьонок, 44. Батагов, 77. Чичиков, 14. Ярмолюк.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Попередження: Цуріков (6), Морозко (15), Задоя (23), Максименко (35), Ді Франко (44).
Голи: Оріховський (22), Антюх (24), Супряга (48, пас Тейлор), Антюх (50), Морозко (87).

У заключному матчі регулярного чемпіонату тренерський штаб дніпрян надав себе проявити у тому числі і молоді, тому, звичайно, у порівнянні з матчем проти «Ворскли» в складі відбулися зміни. На один з головних матчів сезону тренерський штаб спортклубівців обрав саме той варіант складу, який 20 днів тому переміг тут же у Києві, але на іншому стадіоні, – донецький «Олімпік», що, в цілому, не дивно, адже за тиждень інший варіант провалив початок гри зі «Львовом», після чого довелося героїчно рятувати ситуацію.

Перший удар у матчі по воротах завдали ковалівці, коли вже на 2-й хвилині Смирний бив з розвороту з лінії штрафного майданчику, але Кліщук впевнено накрив м’яч. Далі пішла боротьба за ініціативу в середині поля з досить великою кількістю фолів з обох боків, чому сприяв і слизький газон, адже на початку гри над НСК «Олімпійський» йшов досить сильний дощ. Дніпряни вперше потурбували Волинця на 15-й хвилині, коли після другого кутового у матчі Адамюк з 11-метрової позначки головою пробив у нижній кут, проте голкіпер «Колосу» зреагував на цей удар. На це господарі відповіли ударом Лисенка поруч зі стійкою.

А далі стався вибух – ковалівці забили два м’ячі упродовж двох хвилин. Спочатку Оріховський, уникнувши офсайду, головою спрямував м’яч у сітку після навісу Антюха, а поки дніпряни розбиралися що до чого, господарі провели різку контратаку і тепер вже сам Антюх після довгого пасу Морозка, за допомоги рикошету від Цурікова, вразив той же нижній кут воріт Кліщука.

Деякий час у спортклубівців пішов на те, щоб оговтатися від тієї ситуації, що склалося, після чого гості перейшли до більш активних дій, але з досить гострими прострілами і навісами, в основному з правого флангу, захист ковалівців впевнено впорався.  Тільки на 39-й хвилині дніпряни зуміли завдати небезпечний удар, коли Коркішко закрутив м’яч зі штрафного у дальній кут, але трохи не влучив у дев’ятку.

У перерві спортклубівці провели дві зміни: Тейлор, що відновився після травми, замінив на фланзі Коркішка, а в середину поля вийшов Кравченка замість Ді Франко, який підсив на гірчичник. Саме вони і організували гол у відповідь на самому початку другого тайму: Кравченко кинув у прорив Тейлора, який легко обіграв захисника і точно навісив на Супрягу, який пробивши головою влучив у стійку, але м’яч влучив у голкіпера і опинився у сітці.  Проте одразу ж коваліці повернули перевагу у два м’ячі – Кліщук не зумів відбити простріл з лівого флангу, і  Антюх спокійно вразив порожні ворота, оформивши дубль. Таким чином спортклубівцям довелося починати все із початку, проте не дивлячись на активну гру, тривалий час гості не могли створити гостроти біля воріт суперника.

Тільки на 70-й хвилині Тейлор опинився на газоні у штрафному майданчику суперника, але навіть відеоповтор не впевнив арбітрів у тому, що там було порушення правил, а після кутового м’яч ледве не дійшов до Супряги, який вже був готовий замикати передачу на дальній стійці. У свою чергу ковалівці мали шанси зробити рахунок великим, але Кліщук виграв ближній бій у Бондаренка, а потім був момент і у Смирного, який завдавав удар метрів з 13-ти, але м’яч пройшов над поперечиною.

На 82-й хвилині Булеца здійснив сольний прохід у штрафний майданчику суперника, знайшовши далі пасом Тейлора, але удар бразильцю відверто не вдався. Дніпряни продовжували тиснути, шукаючи щастя в атаці, але пропустили контратаку, при цьому почалася вона після спірного моменту на лінії карного майданчику господарів, коли на газоні опинився Когут, проте знову порушення правил бригада арбітрів тут не помітила, дозволивши супернику провести атаку, яку влучним ударом завершив Морозко.

Нажаль, на цьому можна було говорити, що сезон для команди завершено, але подякуємо спортклубівцям за емоції, яких було дуже багато у дебютному сезоні команди в УПЛ!