«Шахтар» — СК «Дніпро-1» – 6:1 (4:1)

Чемпіонат юнацьких команд. 7-й тур. Щасливе. «Княжа-Арена». 10 вересня. 11:00

Арбітр: Павло Плєшко (Кременчук). Асистенти арбітра: Микола Медяник, Олег Якунь (обидва — Київ), Четвертий арбітр: Сергій Дубиківський (Київська область).

Спостерігач арбітражу: Олег Деревинський (Київ)

«Шахтар»: Твардовський, Капинус, Козик, Фаріна, Булеза, Лосенко (Роспутько, 80), Глущенко (Борисенко, 71), Гулько, Гончарук (Погорілий, 60), Сігєєв (Ющенко, 60), Векленко (Пушкарьов, 60)

Запасні: Сегеда, Савченко, Янович, Гаврилюк

Головний тренер – Оскар Ратулутра

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Чалий (Щуров, 70), Попов, Матюшенко В., Кононов, Лебедєв (Мельниченко, 15), Матюшенко І., Єршов (Демиденко, 46), Свистун (Кравченко, 55), Приступа (Бешляга, 46), Ківінда

Запасні: Паришков, Козубенко,

Головний тренер – Геннадій Щекотилін

Голи: Гончарук (4), Глущенко (12), Ківінда (27), Капінус (29), Глущенко (32), Гончарук (51), Ющенко (87)

Попередження: Єршов (23), Матюшенко І. (25), Матюшенко В. (44), Гулько (53)

Юнацький чемпіонат молоді спортклубівці поновили у Щасливому матчем проти «Шахтаря». Гірники традиційно претендують на чемпіонство, і у поточному сезоні йдуть разом з «Динамо» без втрат. При цьому вони пропустили у шести турах лише один гол, та й той – з пенальті.

З позиції сили господарі розпочали і звітний матч. Декілька атак – і їм вдалося створити чисельну перевагу на лівому фланзі атаки, де у завершенні Гончарук на замасі прибрав захисника та невідпорно пробив з кута воротарського майданчика. «Шахтар» не зменшував оберти, намагаючись рухати м’яч якомога швидше – і невдовзі рахунок було подвоєно. Після багатоходівки на вільну ударну позицію вивели Глущенка, який завдав удару низом метрів з десяти.

Наша команда впіймала шанс на першій же контратаці – Ківінда поцілив у дальній кут. На жаль, практично одразу спортклубівці припустилися позиційної помилки, й Капінус, що підключився до атаки правим флангом, отримав діагональ та у дотик перекинув м’яч через голкіпера. А ще за декілька хвилин рахунок став великим – швидку атаку завершив ударом з центру штрафного Глущенко.

У другому таймі «Шахтарю» також вдалося забити швидкий гол, дубль зробив тепер Гончарук. Великий рахунок не міг не позначитися на течії гри. «Дніпро-1» став більше володіти м’ячем, але атаки створювати не вдавалося. Гірники також вже не демонстрували попередньої рвучкості в атаці, але наприкінці матчу забили ще – Ющенко відзначився після відскоку з меж штрафного.