«Динамо» (Київ) — СК «Дніпро-1» – 2:0 (1:0)

FAVBET ЛІГА. 9 тур.
29 вересня. 17.00. Київ. НСК «Олімпійський»
Головний суддя: Анатолій Абдула (Харків)
Судді на лінії: Володимир Висоцький (Запоріжжя), Семен Шлончак (Черкаси)
Четвертий арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Суддівський наглядач: Віталій Годулян (Одеса)
Делегат УАФ: Юрій Іванченко (Київська область)
Офіцер безпеки: Володимир Регелюк (Вінниця)

«Динамо»: 1. Бущан, 5. Сидорчук – кап, 7. Вербич (14. Де Пена, 87), 9. Соль (29. Буяльський, 57), 15. Циганков, 16. Миколенко, 19. Гармаш (20. Караваєв, 90), 30. Шабанов, 41. Бєсєдін, 44. Кадар, 94. Кендзьора
Запасні: 71. Бойко, 11. Цітаішвілі, 18. Андрієвський, 22. Родрігес
Головний тренер: Олексій Михайличенко
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 8. Польовий, 15. Логінов, 71. Лопирьонок, 3. Сафронов, 4. Кравченко – кап, 44. Батагов (69. Вакулко,  46), 25. Когут, 29. Назаренко (7. Коркішко, 82), 77. Чичиков. 89. Супряга (9. Куліш, 70)
Запасні: 31. Кліщук, 30. Гуйє, 11. Шаповал, 18. Сніжко.
Головний тренер: Дмитро Михайленко

Гол: Вербич (30), Циганков (80, пен.)

Попередження: Шабанов (37), Батагов (40), Гармаш (51), Супряга (55), Вакулко (71), Назаренко (76), Сафронов (90)

До цього матчу суперники підійшли у доброму гуморі. Наша команда відчула смак перемоги як у чемпіонаті, так і у Кубку України; «Динамо» також подолало кризу результатів. Обидва тренери зробили чимало змін у стартових складах своїх колективів, зважаючи на щільний календар. Зокрема, у основі дніпрян знову з’явився юний Батагов, що вдало відіграв у Волочиську. Щоправда, він вийшов на позицію опорного хавбека, де склав трикутник з Кравченком та Когутом. Повернулися до старту Юрчук, Логінов, Чичиков та Супряга. А господарі виставили нетипову для себе схему з двома чистими форвардами Солем та Бєсєдіним.

Характер гри передбачити було неважко: динамівці діяли з позиції сили. Вже у дебюті оборона дніпрян пережила неприємні миттєвості. Спочатку Циганков виконав штрафний з небезпечної позиції, але Юрчук був надійним. А за хвилину Гармаш таки забив, але бригада арбітрів у дуже складній ситуації зафіксувала у нього офсайд. Наступний момент виник на 16-й хвилині. Соль уник рук Юрчука та бив з гострого кута – невлучно. А за три хвилини було набагато небезпечніше, коли Гармаш утік від захисників по центру після класної довгої передачі Кадара, але наш воротар зреагував на удар з близької відстані.

На деякий час у матчі наступило якесь затишшя, аж поки наприкінці півгодини гри динамівці не вибухнули швидкою атакою. У кожній передачі вони на півкроку випереджали наших гравців, і в кінцівці Миколенко прострелив на Вербича, який був вже перед порожніми воротами – 1:0 на користь господарів.

«Дніпро-1» відповів своїм голом з офсайду. Чичиков зіграв на добиванні після того, як Бущан відбив удар Когута. Але закінчився перший тайм під диктовку киян. Міг відзначитись Вербич, але його удар з-за меж штрафного був невлучним на якісь сантиметри.

Ще один шанс у Вербича був вже на початку другого тайму, але він пробив вище воріт зі вбивчої позиції після скидки Бєсєдіна. Далі нашу команду знову врятував Юрчук, який зреагував на удар Гармаша, який ледь помітним дотиком переправляв м’яч у ворота.

При цьому у другому таймі спортклубів ці діяли значно сміливіше та цікавіше, ніж до перерви. Наші гравці діяли і без м’яча щільніше, і атакували більш чисельною групою. Однак, до небезпечних моментів справа не дійшла. А от біля воріт «Дніпра-1», як і раніше, періодично спалахувало. Юрчук, на щастя, діяв бездоганно. Зокрема, перевів у поперечину удар Циганкова зі штрафного.

Але і голкіпер був безсилим проти удару того ж Циганкова з пенальті. 11-метровий, до речі, був дуже сумнівний. Бєсєдін, намагаючись, завдати удару по воротах, сам зачепив Логінова, але арбітр Абдула вирішв призначити найсуворіше футбольне покарання.

Цей гол, за великим рахунком, поклав край інтризі у цьому матчі. У компенсований час розмочити рахунок міг Когут, але тут вже і воротар динамівців проявив реакцію.