Новачок СК «Дніпро-1» Невен Джурасек одразу після підписання контракту поділився першими враженнями від перебування у нашому клубі.

– Усіх вітаю! Перші враження дуже позитивні: клуб є добре організованим, тренувальні поля гарної якості, а нові партнери виявилися дуже дружелюбними.

– Яку роль у твоєму переході сюди зіграв Ігор Йовічевіч?

– Звичайно, йому належить велика роль в цьому. Ми знали один одного за часом у «Динамо» Загреб – він тренував мене протягом приблизно півтора року. Я дуже добре знаю його, а він – мене, і це, звичайно, було суттєвим фактором, що вплинув на мій перехід сюди. З іншого боку, я бачив і приклад Маріо Чуже, тож, вважаю, що виступ у «Дніпрі-1» може бути кроком вперед у кар’єрі. Це намагатимусь довести тут.

– Що Маріо розповідав тобі про клуб, місто, країну?

– Він казав те, що я зазначав вище – клуб є добре організованим. Говорив, що Прем’єр-ліга в Україні дуже сильна. У вас є «Шахтар», «Динамо», «Зоря» – сильні команди, які є важкими суперниками. Також Маріо казав, що місто Дніпро є гарним. І цього було достатньо для мене. Знаю, що прийняв добре рішення.

– У чому секрет Ігоря Йовічевіча, що гравці йдуть за ним?

– Перш за все, цей тренер є добрим другом для гравців. Коли відчуваєш, що за твоєю спиною є тренер, який підтримує, це надає крила. Ось чому я довіряю тренеру.

– Будь ласка, розкажи про свою попередню кар’єру.

– Офіційно я належу загребському «Динамо», але три роки тому був відданий в оренду «Локомотиві», а останні два роки провів так само в оренді у «Вараждіні». Я не отримав місця в першій команді «Динамо», і, гадаю, оренда – гарна можливість для молодого футболіста.

– Що можеш сказати про себе як про гравця? Які в тебе чесноти?

– Я півзахисник, можу зіграти на будь-якій позиції в середині поля. Можливо, дещо схожий на Тьяго Алькантару – звичайно, я не настільки вправний, як він (посміхається). Люблю контролювати гру, гадаю, маю непогану техніку. Але краще, ніж розповідати про себе, я доведу все це у грі.