УПЛ 2020/21. 16 тур.
27 лютого. 14:00. Дніпро. «Дніпро-Арена». 1582 глядачі. 
Пряма трансляція – телеканал Футбол 2.
«Маріуполь» — «Дніпро-1» 2:2 (1:1)
Головний арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на ліні: Андрій Секрипка (Кропивницький), Сергій Приступа (Черкаська область)
Четвертий арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).
Спостерігач арбітражу: Євген Абросімов (Одеса)
Делегат УАФ: Геннадій Сушко (Луганська область)
«Маріуполь»: 31. Кудрик, 95. Стасюк (55. Дамбаєв,64), 2. Биков, 4. Чоботенко, 15.Меліченко, 56. Чех, 29. Танковский (34.Петерман,46), 9.Мишньов (кап), 20. Кащук (21.Бондаренко,64), 11. Очеретько (79,Кулієв,73), 99. Сікан (77. Кулаков, 46).
Запасні: 1. Гальчук,44. Сагуткін, 35. Мампассі, 96. Кірюханцев.
Головний тренер: Остап Маркевич
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 17. Тейлор, 22. Дуглас, 15. Логінов (кап), 24. Дубінчак (11.Цуріков,84), 76. Піхальонок, 97. Ігнатенко, 29. Назаренко (10.Булеца,59), 25. Чуже, 8. Когут (20.Ді Франко,59), 7. Довбик (9.Хобленко,76).
Запасні: 35. Махарадзе, 3. Адамюк, 39. Сваток, 44. Батагов, 42. Вагнер.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Попередження: Дуглас (7), Назаренко (10), Чоботенко (12), Стасюк (50), Бондаренко (65), Биков (69), Тейлор (87), Драмбаєв (89).

Голи: Дуглас (13), Меліченко (35), Довбик (61, з пенальті), Кулаков (87).

Після двох поспіль перемог з рахунком 2:0 тренерський штаб дніпрян знову дався до списку тих же виконавців, які виходили у минулих лютневих іграх. На всю заявку сталася лише одна зміна – запасним воротарем став не Сарнавський, а Махарадзе.

Матч активніше почали номінальні господарі, які вже у стартові хвилини подали два поспіль кутових і другий був досить небезпечним – Ігнатенко виніс м’яч буквально з лінії воріт. Дніпряни відповіли одразу ж – Тейлор дуже небезпечно прострелив вздовж воротарського майданчику, і Чуже не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути передачу партнера.

Але далі маріупольці створили ще кілька небезпечних моментів. Спочатку Сікан практично вийшов сам на сам із Юрчуком, але невдало обробив м’яч, і Логінов встиг накрити суперника. Далі Танковський наніс перший удар  у матчі, запустивши м’яч трохи вище воріт, а на 11-й хвилині Очеретько з вбивчої позиції пробив у поперечину.

Не можна сказати, що у ці стартові хвилини гра була грубою, але вже після того, як секундна стрілка зробила тільки 12 обертів, арбітр показав командам вже три жовті картки – третю за відмашку проти Назаренка. Саме цей стандарт і приніс успіх спортклубівцям. І знову власну майстерність у чужому штрафному майданчику показав Дуглас, який відзначається результативною дією вже у третьому матчі поспіль: цього разу він влучно замкнув навіс Піхальонка -1:0 на користь дніпрян!

Деякий час у маріупольців пішов на те, щоб трохи прийти у себе після такого несподіваного для них повороту, але з 21-ї по 23-ю хвилини підопічні Остапа Маркевича створюють ще два дуже небезпечних моменти біля воріт Юрчука, проте у першому випадку Танковський і Кащук завадили один одному завдати удару, а в іншому моменті Сікан пробив з близької відстані повз стійкі. Дніпряни продовжували більше розраховувати на стандарти. На 25-й хвилині Довбик ледве не замкнув навіс зі штрафного, і не факт що у той момент його не тримали з заду, але WARу на цій грі не було.

В решті-решт активність маріупольців далася взнаки – вони також використали стандарт: спочатку дніпрян знову врятував каркас воріт, але на добиванні Меліченко відновив рівновагу у матчі -1:1. У заключні хвилини першого тайму на полі точилася рівна гра. За цей час можна згадати удар Піхальонка у руки Кудрика, та гру Юрчука за межами карного майданчику, який випередив Очеретька.

Вже на самому початку команди обмінялися небезпечними стандартами. Подача зі штрафного маріупольців закінчилася ударом у руки Очеретька Юрчуку, на що спортклубівці відповіли двома корнерами: Довбик спочатку пробив поруч із стійкою (м’яч зачепив захисника), а після наступного кутового він же перевірив на міцність поперечину суперника.

Форвард дніпрян продовжив шукати шляхи до воріт і ось вже Гальчук реагує на підступний удар Довбик з лінії карного майданчику. А свій наступний шанс відзначитись Артем отримав вже у вигляді пенальті, який заробив Дубінчак, і Добвик не схибив, впевнено розкидавши голкіпера і м’яч по різних кутах -2:1 на користь дніпрян!

Спортклубівці продовжують гостро виконувати стандарти. На 66-й хвилині знову був виконаний небезпечний кутовий, але подачу ніхто не замкнув, а Чуже, який був першим на м’ячі не зумів перекинути Гальчука. Після наступного кутового спортклубівці таки заштовхали м’яч у ворота суперника, але тут вже Дуглас порушив правили у воротарському майданчику суперника. Між цими моментами надійно зіграв Юрчук, який виграв ближній бій у Очеретька, і при цьому зазнав пошкодження, але продовжив гру.

А на 71-й хвилині рахунок цілком міг стати 3:1, проте Булеца зі штрафного поцілив у хрестовину. Наступний момент дніпрян вже не реалізував Хобленко, який тільки вийшов на поле замість Довбика, і після комбінації на лівому фланзі за участю Булеци і Дубінчака, нападник пробив вище воріт з дуже хорошої позиції.

І ось так, фактично повністю контролюючи гру, дніпряни дозволили супернику відновити рівновагу – після подачі кутового відзначився Кулаков. Йшла 87 хвилина матчу, і спортклубівці кидаються вигризати перемогу і вже після чергового штрафного у виконанні Піхальонка м’яч відскочує до Ді Франко, але удар Франчіско був трохи вище поперечини, а у наступній атаці Хобленко опинився у штрафному майданчику суперника з м’ячом, завдавши удар з розвороту, проте точно у воротаря. У підсумку матч завкінчився бойовою і прикрою для дніпрян нічиєю 2:2.