«Дніпро-1» — «Зоря» – 2:3 (0:1)

Чемпіонат U-19. 25-й тур. 5 травня. 12:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро»

Арбітр: Віктор Бондаренко (Маріуполь). Асистенти арбітра: Максим Тютерєв (Дніпро), Ірина Голіяк (Миколаївська область)

Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Костянтин Труханов (Харків)

«Дніпро-1»: Хома, Кононов, Попов, Головацький, Бойко (Швиденко, 46), Матвєєв (Мисляй, 46), Матюшенко, Лебедєв (Копил, 68), Свистун, Бутіч (Янюк, 72), Овсяннік (Ківінда, 75)

Запасні: Веклич, Кравченко, Файдор, Кобельчук

Головний тренер – Віктор Біцюра

«Зоря»: Сапутін, Кисіль (Єлець, 46), Дудник, Мельник, Златьєв, Нагнойний, Сміян, Тузенко (Яриш, 85), Лук’янченко (Євтушенко, 59), Лєгостаєв (Андрущенко, 79), Овусу (Нерух, 68)

Запасні: Жилкін, Шаповалов

Головний тренер – Василь Баранов

Голи: Овусу (10), Нерух (74), Свистун (82), Андрущенко (88), Ківінда (89)

Попередження: Бутіч (24), Златьєв (27), Кононов (42)

Матч спортклубівських юніорів проти головного претендента на бронзу розпочався абсолютно без атак. Але перша ж з них на 10-й хвилині виявилася результативною. Розпочалася вона з курйозу: Головацький, виконуючи штрафний в центрі поля, влучив у спину суперника, і стрімка відповідь «Зорі» завершилася влучним ударом Овусу.

Обмаль моментів було й надалі. Наступний знову створили гості, які мали незначну перевагу. На 35-й хвилині Лєгостаєв опинився перед Хомою, але воротар спортклубівців був надійним. Відповідь «Дніпра-1» була не менш гострою: Матюшенко класним довгим пасом кинув до штрафного Бутіча, але удар того злету парирував Сапутін.

У другому таймі на полі точилася здебільшого рівна гра з поодинокими загрозами воротам. «Дніпро-1» чим далі, тим більше намагався посилити дії, аби відігратися, але на 74-й хвилині наразився на контратаку. «Зоря» за декілька секунд подолала все поле, і Нерух, що вийшов на заміну, замкнув дальню стійку.

Після цього господарі розлютилися по-справжньому і почали нарешті створювати відчутний тиск на штрафний гостей. Заробивши безліч стандартів, спортклубівці скоротили рахунок – Свистун виявився найвправнішим біля чужих воріт. Надихнувшись успіхом, наша команда продовжувала йти вперед. І, на жаль, знову пропустила контратаку. Андрущенко мав змогу підготувати удар і прицільно пробити у нижній кут. Гол Ківінди за хвилину відродив інтригу, але «Зоря» втримала переможний рахунок, який приніс їй бронзові нагороди чемпіонату U-19.