«Шахтар» — «Дніпро-1» – 1:1 (1:0)

Чемпіонат U-21. 24-й тур. 30 квітня. 12:00. Щасливе. «Княжа-Арена»

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків). Асистенти арбітра: Валентин Куцев (Київ), Олександр Жуков (Харків)

Четвертий арбітр: Роман Галіцин (Київ)

Спостерігач арбітражу: Олександр Войтюк (Запоріжжя)

«Шахтар»: Турбаєвський, Капінус, Гуров, Якуба, Булеза, Шостак (Лосенко, 63), Кобак (Біблик, 57), Приходько, Чирук (Світюха, 65), Хромей (Рудавський, 72), Шолар (Микитишин, 68)

Запасні: Кемкін, Егбуджуо, Рудавський

Головний тренер – Фернандо Валенте

«Дніпро-1»: Сарнавський, Сидоренко, Хижняк, Кіреєв, Заєць, Соловйов (Лебедєв, 78), Тяпкін (Кононов, 83), Шинкаренко (Матвєєв, 72), Рубчинський, Волинець (Домарацький, 74), Гора (Митченко, 62)

Запасні: Кінарейкін, Жінчин, Сорока.

Гол: Кобак (7, пен.), Біблик (67, автогол)

Попередження: Кобак (13), Якуба (47), Хромей (50), Булеза (56), Біблик (64), Тяпкін (81), Кононов (85)

Вилучення: Булеза (86, друге попередження)

Останній виїзний матч сезону молодіжка «Дніпра-1» проводила проти «Шахтаря», який відстав від «Динамо» у перегонах лідерів, але ще зберігав шанси на титул. У цій грі наша команда не дорахувалася Кирила Ховайка, що зазнав травми у минулому турі, а також дискваліфікованого Олександра Сафронова. Також через вилучення тижневої давнини не міг керувати підопічними з лави Олександр Поклонський.

Утім, права визначати склад на гру його ніхто позбавити не міг, і Сафронова у центрі захисту замінив Кіреєв, а замість Ховайка на фланг півзахисту вийшов Волинець.

На перших хвилинах «Дніпро-1» виглядав активніше, але перша ж атака господарів завершилася результативно. Гравець «Шахтаря» вискочив з лівого флангу на Сарнавського і заробив пенальті. 11-метровий реалізував Кобак.

Після такого неприємного сюрпризу перевага гостей почала зростати. «Дніпро-1» постійно грав в атаку, на ударні позиції виходили Тяпкін, Шинкаренко та Сидоренко, але прицільно пробити не вдавалося. Найбільш реальний шанс зрівняти рахунок був на 31-й хвилині у Рубчинського, але його удар зі штрафного витягнув з нижнього кута воротар. Незабаром м’яч таки побував у сітці гірників, але через рикошет від гравця, що перебував в офсайді.

У другому таймі перевага «Дніпра-1» ще збільшилася – господарів мало коли випускали з їхньої половини поля. Прикладалися з-за штрафного Рубчинський (двічі) та Шинкаренко. Свого спортклубівці досягли на 67-й хвилині, коли після подачі кутового Митченко  та Хижняк дотягувались до м’яча, а останній дотик зробив гірник Біблик.

На це «Шахтар» зреагував підвищенням активності. І в одному епізоді нашу команду врятував Сарнавський, що відбив удар з близької відстані. Завершення матчу пройшло у дуже напруженій боротьбі й при цьому достатньо відкрито.

На остані хвилини “Шахтар” залишився у меншості після вилучення Булези, що друге попередження отримав за симуляцію у штрафному. Зрозуміло, що “Дніпро-1” намагався за цей час вирвати перемогу, йшов великими силами вперед, але не встиг створити щось гостре. У підсумку, за гарної гри наша команда задовольнилася нічиєю.