УПЛ. 5 тур.
3 жовтня. 14:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
СК «Дніпро-1» — «Ворскла» (Полтава) 2:2 (1:1) 
Головний суддя: Юрій Іванов (Маріуполь)
Судді на лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Олександр Жуков (Харків)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Словянськ)
Спостерігач арбітражу: Василь Мельничук (Сімферополь)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Олександра Ардашева (Київ)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
Делегат УАФ: Віктор Безсмертний (Кропивницький)
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 3. Адамюк, 17. Тейлор (39.Сваток,53), 22. Дуглас, 24. Дубінчак, 44. Батагов (20. Ді Франко,78), 97. Ігнатенко (10.Булеца,62), 11. Цуріков, 29. Назаренко, 8.Когут (кап) (4. Кравченко,78), 7. Довбик.
Запасні: 33. Юрчук, 2. Сафронов, 69. Вакулко, 76. Піхальонок, 14. Ярмолюк.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Ворскла»: 31. Різник, 17. Чеснаков (кап), 92. Ндіайе, 13.Яворський, 4. Пердута, 5. Якубу, 6. Скляр, 82. Ребенок (99.Щербак,46, 77.Васін,90+1), 28. Пуцлін, 50. Кане, 10. Кулач (39. Опанасенко,85).
Запасні: 21. Ткаченко, 23. Сапай, 7. Татарков, 9. Пешіч.
Головний тренер: Юрій Максимов
Голи: Назаренко (14), Кулач (44), Кане (66), Булеца (90+5).
Попередження: Кулач (15), Когут (25), Максимов (27), Скляр (33), Ігнатенко (52), Дуглас (60), Якубу (60), Цуріков (73), Назаренко (89), Кане (89).
Вилучення: Цуріков (74, друга жовта картка), Скляр (81, друга жовта картка), Кане (90+4, друга жоавта картка).

У порівнянні з кубковим двобієм у Горішніх Плавнях, склад дніпрян на гру проти «Ворскли» зазнав суттєвих змін. На останній межі тепер з перших хвилин вийшов Сарнавський, в центрі захисту  Сватка замінив Дуглас, в середній лінії Цуріков вийшов замість Булеци,  а в опорній зоні Ді Франко залишив позицію дебютанту спортклубівців Ігнатенку. Вперше з капітанською пов’язкою команду на поле вивів Когут.

Дніпряни, за підтримки власних вболівальників, які за півроку скучили за великим футболом у нашому місті, почали активніше, і вже на 3-й хвилині рейд лівим флангом Цурікова закінчився гострим прострілом, але Різник зумів перервати передачу. Одразу ж гості відповіли власною атакою правим флангом, і вона закінчилася підступним ударом Кулача метрів з восьми, з яким не без труднощів впорався Сарнавський.

І все ж таки дніпряни на початку матчу були більш наполегливішими. Не пройшло і чверті часу після початку гри, як господарі відкрили рахунок. Цуріков вкинув м’яч з ауту на Когута, який зробив простріл вздовж штрафного майданчику: Довбик до м’ячу так і не дістався, а от Назаренко замкнув передачу на дальній стійці – 1:0!

Невдовзі вже Довбик ледве не змусим помилитися Різника після пресингу, практично обікравши голкіпера у воротарському майданчику, але кіпер зумів таки зорієнтуватися у складній ситуації. Господарі продовжують штурм, і вже у наступній атаці Різник рятує команду після потужного удару з льоту Цурікова, а потім вже захисники заблоковують удар Назаренка.

Тільки в середині тайму гостям вдалося більш-менш відвести гру від власних воріт, при цьому ніякої гостроти їм не вдавалося створити, натомість черговий прохід Назаренка правим флангом був зупинений тільки ціною жовтої картки, а перспективний штрафний Довбик пробив у стінку. На 38-й хвилині Когут протягнув м’яч практично до чужого штрафного майданчику, але захисника вдалося заблокувати одразу два удари дніпрян. Застряг м’яч в ногах захисників і після удару Когута, який першим підібрав м’яч у чужому штрафному майданчику після подачі кутового. Дніпряни продовжують тиск і ось вже Цуріков кидає у прорив Довбика, проте Артем і не пробив, і не віддав передачу Назаренку, який рухався паралельно із ним.

І от маючи велику ігрову перевагу у першому таймі дніпряни… пропустили самі перед самою перервою. Стрімка комбінація за участю Кане і Пердути закінчилася прострілом на дальню стійку, де Кулач в падінні головою пробив у ближній кут. На останній хвилині тайму «Ворскла» провела ще одну гостру атаку, але тепер удар Ребенка був вище воріт.

Другий тайм почався з того, що полтавчани вимагали від рефері пенальті за нібито гру рукою, але у підсумку арбітр, порадившись з колегами ВВА, призначив офсайд на користь дніпрян. Після цього стрімкий прохід Назаренко закінчив ударом, але м’яч зачепивши ногу захисника, став легкою здобиччю Різника, в іншому епізоді під удар Дубінчака кинувся захисник і відбив м’яч головою, а черговий простріл Цурікова ледве у власні ворота не зрізав Яворський. Той же Цуріков виходив і на ударну позицію, але тепер його постріл з лінії штрафного майданчику прийшовся точно у руки воротарю.  Значно складніше довелося голкіперу полтавчан після удару Довбика, але і з ним воротар «Ворскли» впорався.

А от ледве не перший гострий прохід гостей після перерви закінчився голом Кане, який влучно пробив низом у дальній кут – 1:2.  Той же Кане за 5 хвилин, видряпавши м’яч в центрі поля у Батагова, вирішив перекинути Сарнавського ударом з далеку, але тепер м’яч пройшов над поперечиною. А далі на перший план у матчі вийшов арбітр, який упродовж двох хвилин показав дві жовті картки Цурікову, кожна з яких була досить неоднозначною. Але, тим не менш, господарі у складній ситуації залишились удесятьох. Проте за вісім хвилин суддя підрівняв склади, показавши другу жовту картку у зустрічі Скляру. А от невдовзі за грубий фол Кулача рефері не показав гравцю жовтої картки, хоча вона могла стати для нього другою.

Дніпряни останні хвилини проводять в атаках, постійно навантажуючи штрафний майданчик суперника, як з гри, так і зі стандартів, але гостям вдавалося їх нейтралізувати. На четвертій компенсованій хвилині  «Ворскла» залишається у меншості після чергового грубого фолу Кане. І спортклубівці таки дотисли суперника. Булеца взяв гру на себе, не став робити навіс у штрафний майданчик, а пробив низом метрів з 22-х – м’яч затрепихався у сітці – 2:2!!! Закінчувалася п’ята додана арбітром хвилина!!! Так, проявивши незламність духу, спортклубівці перервали невдалу для себе серію в чемпіонаті з трьох поразок.

Пресслужба СК «Дніпро-1»