Коментар головного тренера «Маріуполя» Олександра Бабича після контрольного матчу:

– Гарна вийшла тренувальна гра. Суперник змусив попрацювати нас в обороні, тож відпрацьовували контратаки. У той же час були моменти, коли ми контролювали м’яч. Мені більше сподобалось те, що наша команда продемонструвала характер. Ми працювали останні дні у дворазовому режимі та під навантаженнями, і сьогодні свіжості в ногах не було. Ми хотіли заповнити паузу якісним матчем, і ця гра пішла нам на користь. Як у плані аналізу, так і ігрової практики. Плюс бажали подивитися молодь. Сім гравців основного складу у нас з різних причин не могли грати сьогодні, і ми взяли молодих хлопців. Вони залишили гарне враження. Деякі вперше навіть у товариському матчі грали.

– Тим не менше ви помітно нервували на бровці…

– Я намагаюсь підказувати. Зрозуміло, що постійно перебуваєш у грі, і є футболисти, яких постійно потрібно регулювати, вмикати. Досвідченим Федорчуку або Яворському це не потрібно, а групу молодих гравців треба вмикати, щоб вони виконували тактичні наші перелаштування. Особливо це стосується ситуацій, коли ми працювали без м’яча. Були претензії, тому що у першому таймі, коли ми грали у зонній обороні, треба було правильно перебудовуватись, аби суперник менше створював небезпеки.

– Здалося, що особливу небезпеку становили стандарти…

– Стандартів було багато. Це не найсильніша наша якість. При стандартах багато залежить від якості передачі. Кравченко виконував їх дуже сильно, тому створювалась небезпека. Такі ігри і потрібні, аби потім розбирати та вичищати помилки. У плані аналізу ця гра має нам надати дуже багато інформації.

Пресслужба СК “Дніпро-1”