Післяматчева пресконференція головного тренера «Маріуполя» Олександра Бабича

– Дві команди люблять та вміють грати у футбол. Сьогодні було багато добрих взаємодій. Були й контратаки. Футбол вийшов цікавий, поки не втрутилися потойбічні сили. Ключовий момент – це пенальті. Ключовий момент – коли не призначили пенальті у ворота «Дніпра-1». Я переглянув зараз ці моменти. Якщо ставлять там такий пенальті, то треба ставити і у протилежний бік. М’яч потрапив у руки, які хоч і за спиною, але м’яч проходив би до штрафного. Була б небезпечна ситуація. Але люди на VAR вирішили таким чином. VAR такий наваристий здався сьогодні.

– Під потойбічними силами ви мали на увазі Арановського? Можливо, він образився за минулий матч?

– Він ображений усе життя на нас. Може бути. Ми ж його не бачили. Він там у вухо говорив Монзуль. Ставиш пенальті в одні ворота  – став в інші. Ще раз кажу: ключові моменти – це пенальті. Гра була цікавою. Обидві команди не били м’яч, вони грали. Неприємно те, що без глядачів, але футбол, вважаю, був цікавим.

– VAR йде не на користь українському футболу?

– Він потрібен, щоб дивитися пенальті, гольові моменти, поза грою, але не втручатися у боротьбу за другу зону. Зазвичай, команда, яка її виграє, володіє ініціативою, контролює м’яч. Хотілося, щоб менше було VAR-ів таких наваристих.

– Тиждень тому ми обговорювали картки гравцям вашої команди. Сьогодні у вас є претензії?

– Ні, немає в нас претензій. Ми обговорили це з хлопцями. Сказали, щоб нікого не чіпали, щоб грали, як козаки з мушкетерами. Усі картки були за справою.

– Грали без глядачів. Чи не нагадувало це товариський матч?

– Так, це ніби матч з підвищеною відповідальністю. Ми граємо для глядачів, і, звичайно, хотілося, щоб вони були присутні. Але у світі склалася така ситуація. Краще, напевно, грати без глядачів та дограти чемпіонат, ніж думати, куди щось переносити. Зараз в нас немає подальшої інформації. Коли вона буде, клуб вирішуватиме, що робитиме далі.