Головний тренер СК «Дніпро-1» Олександр Кучер прокоментував матч-відповідь раунду плей-офф Ліги Європи проти кіпрського АЕКу.

– Наскільки для вас сьогоднішня гра була важкою?

– Я не скажу, що нам дуже важко було грати. Ми теж розраховували пройти далі, прагнули перемогти, але так склалася гра, що нам тричі пробили по воротах і забили три голи. Звичайно, що були помилки, яких можна було не припускатися. Ми розмовляли про це із хлопцями, вказували на це, але якийсь нефарт сьогодні у нас був. Звичайно, я не можу дорікнути хлопцям у прагненні – вони хотіли перемогти і грали із великим бажанням. У мене тут до них немає ніяких претензій. Але сьогодні переможець – АЕК, якого я хочу привітати із цією перемогою, і котрий потрапляє у групу Ліги Європи. Ми теж хотіли туди потрапити.

– В чому АЕК сьогодні був сильніший? Можливо суперник вас чимось здивував?

–  Для нас ніяких новинок з боку суперника не було. Ми грали так, як і планували. Але, повторюся, ті помилки, котрих ми припустилися у захисті, ми до них усіх готувалися. Ми знали, як Дьюрчо зміщується у центр, і треба було там страхувати, але мабуть відключилися. Другий гол я взагалі не розумію, як там м’яч у ворота влучив, хоча удар накривали. Ну а третій гол був, коли ми вже пішли відіграватися, а суперник зіграв на контратаці. По сьогоднішній грі ми повинні були забивати, але добре зіграв воротар АЕКу, який виручав свою команду і відбив багато ударів.

– Чи впливає ситуація в Україні на гру команди?

– Звичайно, що все це дуже не легко, а тяжко. Ми усі переживаємо, що така ситуація в Україні. І є дуже тривожні моменти, адже ми живемо одним днем.

– А наскільки важко було готуватися до матчів?

– У нас зараз обойма 15 гравців. Багато хто не хоче приїжджати до нас, через війну в Україні. Так, ми готувалися в Словенії, потім був переїзд у Словаччину, ми постійно на чемоданах. Сьогодні ми зіграли тут, а 28 серпня вже матч проти київського «Динамо» у Львові. Треба буде летіти у Польщу, а потім кілька годин добиратися автобусом до Львова. Ми зараз постійно будемо у дорозі. Так буде весь час.

– Сьогодні на стадіоні було багато вболівальників з України. Допомагало це команді?

– Так, звичайно, ми чули підтримку, і я особисто її відчував. Було багато українських вболівальників, які мешкають на Кіпрі. Це все дуже приємно. Дякуємо, що вони нас підтримували. Нам це було дуже важливо.