Головний тренер молодіжного складу «Дніпра-1» Олександр Поклонський не приховував задоволення від перемоги над «Шахтарем».

– Такі перемоги, напевно, якнайкраще сприяють зростанню команди?

– Так, на подібних суперників завжди добре налаштування, але у першому таймі було помітно, що нашій команді чогось не вистачало. Скоріше за все, справа у психології, адже «Шахтар» тисне іменем. Але коли перемагаєш такі команди, набуваєш впевненість. Мені одного разу пощастило поговорити з Валерієм Васильовичем Лобановським. Було це після матчу молодіжної збірної України. Він підійшов в аеропорту і сказав: «Ви обіграли Андорру, Вірменію – це добре. Але зовсім інша справа буде, коли переможете Німеччину чи Португалію». Тут те ж саме. Перемоги над «Шахтарем» або «Динамо» надають впевненості команді. Хлопці зростають швидше.

– Сьогодні велике значення мала активна гра без м’яча на чужій половині поля, завдяки чому вдалося скувати дії «Шахтаря»…

– Не сказав би, що ми відпрацьовували пресинг, але ми дивилися, як грає суперник. Бачили, що помиляється, коли починає атаки на власній половині, тому казали хлопцям, щоб накривали. Тим більше, що у захисті «Шахтаря» грають зовсім молоді гравці, яким притаманно помилятися.

– Чи було хвилювання за те, як проявлять себе ті, хто грав мало, але змушені були сьогодні вийти на поле через кадрові проблеми?

– Дійсно, хвилювання було відчутним. Усі основні захисники захворіли, плюс ще воротар сказав про проблеми за 15 хвилин до установки. Хлопці, які вийшли – молодці, дуже добре себе проявили.

– За останні три хвилини нервових клітин втратили більше, ніж за 90 попередніх?

– (посміхаючись) Ми ж не можемо просто так довести гру до перемоги. Завжди розслабляємося. А проти десятьох взагалі завжди граємо гірше. Тому дійсно дуже важко було в останні хвилини.

– Прикрасою матчу став гол Домарацького…

– Два дні тому був такий день… Помер Марадона. Для мене це футболіст №1, й було сумно. Я переглядаю весь цей час фрагменти його гри, фінти. І вчора після тренування показав деякі кадри Кості. Він був вражений, а сьогодні видав таке! (посміхається) Треба більше буде йому показувати тепер такого відео.