Головний тренер молодіжного складу СК “Дніпро-1” Олександр Поклонський відповів на запитання пресслужби після переможного матчу у Запоріжжі.

– Сьогодні команда вийшла на гру, не провівши у такому складі жодного тренування, але здобула перемогу…

– А ми й ставили завдання перемогти. Дякую хлопцям за те, що були добре налаштовані, вийшли та відпрацювали, продемонстрували характер. Структура гри команд U-19 та U-21 схожі, тож для гравців нічого незвичайного не було.

– Тренери молодіжних команд зовсім нечасто виокремлюють когось персонально, але, може, через такий привід зробите виняток?

– Все ж таки назву усю команду в цілому. Добре зіграли усі. І хлопці з U-19, які вперше зіграли за дубль – Матвєєв і Бутіч. І ті, хто виходив вже раніше. І наші хлопці, що мало грали раніше, особливо центральні захисники Горілий та Бацман. Та усі зіграли на хорошому рівні.

– Під завісу матчу у багатьох були судоми, але команда втримала. Вдається прищепити характер, над чим б’єтеся ледь не щодня?

– Характер в них має бути в крові. Команди з нашого міста завжди саме цим славилися. І коли Дніпро ставав чемпіоном у 1983 та 1988 роках, відзначався саме характером. Коли є характер, приходить і результат, і гарна гра, і впевненість. Так само було і при Кучеревському: коли ми починали, билися за кожен м’яч, а майстерність приходила вже з досвідом. Це є найголовнішим.