Головний тренер молодіжки СК “Дніпро-1” Олександр Поклонський проаналізував матч проти “Руха”, підбив підсумки першого кола та розповів про плани підготовки до другої половини чемпіонату.

– Сьогоднішній матч можна вважати школою молодого бійця для наших гравців, враховуючи вік суперників та стан поля?

– Так, було дещо важко, особливо у боротьбі. Команда суперника міцна, досвідчена. В них наймолодший футболіст такий, як в нас найстарший. Для наших гравців це було доброю школою. Результат, на жаль, не тішить, адже бажали закінчити рік на гарній ноті.

– Напевно, в цілому перше коло ви оціните краще, ніж окремо сьогоднішній матч, адже команда помітно додала за півроку?

– Так, вважаю, що команда додала та футболісти зросли. Але сьогоднішній перший тайм – найгірший, що був у нас в першому колі. Трохи недопрацювали, було якесь побоювання – можливо, дещо злякались дорослих футболістів. Мали зіграти краще і витиснути максимум, зачепитися за очки.

– Як ви відчуваєте, чи передається гравцям цей максималізм – бажання досягти результати, попри фактори, що працюють проти нашої команди?

– Ми хочемо, щоб вони прогресували з кожною грою. Зрозуміло, що вони молоді, і можуть бути злети та падіння, що немає стабільності. Але в цілому хочеться, щоб вони грали так, як в останніх декількох матчах, і навіть краще. Справа навіть не в самому результаті, коли ми перемагали, а у грі. Тому тепер до них будуть вже вищі вимоги, адже ми хочемо більшого.

– Як плануєте підготовку до другого кола?

– Місяць ми відпочинемо і зберемося за місяць до чемпіонату. Друге коло розпочнеться у середині лютого, тож маємо бути готовими. Працюватимемо за звичним планом, скоріш за все, на базі. Будемо шукати спаринги, якісь турніри.