Капітан СК «Дніпро-1» Олександр Сваток у програмі Профутбол Digital прокоментував підсумки переможного матчу проти петровського «Інгульця» (2:0):

– Олександре, вітаємо з непростою перемогою. Грати було дуже непросто. Як прокоментуєте матч?

– Дійсно, поле важке, погодні умови не прості – сильний вітер заважав, але головне. що ми здобули перемогу і набрали три очки.

– У першому таймі «Інгулець» щільно закривався, а у другому вже пішли моменти. Що змінилося?

– Ми перший тайм грали проти вітру, а у другому вже по вітру і трошки легше стало. «Інгулець» завжди добре грає в обороні і небезпечно контратакує. Добре, що ми забили достатньо швидкий гол у другому таймі і він вплинув на гру, оскільки тепер супернику треба було відіграватися і вони трошки почали розкриватися.

– Тренери «Інгульця» дуже емоційне сприйняли призначення пенальті. Яка ваша точка зору на цей момент?

– Я був далеко від епізоду. Фол був точно, але де саме – в штрафній чи ні, мені важко сказати. Вже потім подивимось. Але, яка різниця? Арбітр вже прийняв рішення. Судді можуть помилятися і в один, і в інший бік. То і є футбол.

– Ігор Когут сьогодні вийшов в основі після того, як забив переможний гол у минулому матчі і ось сьогодні він знову відзначився, при чому після вашої гольової передачі. Цей момент дуже нагадав гол Робіна ван Персі у ворота іспанців на чемпіонаті світу 2014 року. Є таке порівняння?  

– Напевно, так, було схоже. Передача була на далеку відстань, і Ігор головою перекинув м’яч через воротаря.

– Ви знали, що він буде бити у цьому епізоді?

– Що буде бити не знав, але він кричав, а я його побачив і віддав у тому напрямку у вільну зону.

– У першому колі ви зіграли з «Інгульцем» 2:2, а сьогодні вже перемогли. Це означає, що команда навчилася налаштовуватися на суперників, коли виступає у ролі фаворита?

– Важко сказати. Бувають різні ігри. Тут, як піде.

– Триває чемпіонська гонка. Тисне у психологічному плані на команду той факт, що вже майже немає права на помилку у матчах, що лишилися?

– Насправді, це приємне психологічне навантаження, коли ти налаштовуєшся на кожну гру і ти розумієш, наскільки багато всього стоїть на кону у кожному матчу. Не кожний рік «Дніпро-1» бореться за перше-друге місця, тому це приємний тиск. Так що будемо налаштовуватися і на наступні ігри.

– Що потрібно, щоб рівно пройти ось цей фінальний чемпіонський забіг?

– Потрібно забивати і не пропускати у кожному матчі (посміхається).