У суботу, 26 жовтня, футболісти СК «Дніпро-1» гостьовим поєдинком проти донецького «Олімпіка» розпочнуть друге коло першого етапу УПЛ. Зустріч відбудеться на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського і розпочнеться о 17 годині. В прямому ефірі матч можна буде переглянути на телеканалі Футбол-2.

«Олімпік» було засновано 15 червня 2001 року, і пройшовши увесь шлях від аматорського колективу, через Другу та Першу ліги, у сезоні 2014/15 доннетчани дебютували на рівні УПЛ, де клуб виступає вже шостий рік поспіль. Кращим досягненням «Олімпіку» є четверте місце в сезоні 2016/17, після чого команда дебютувала у Лізі Європи, де в першому ж раунді поступилася грецькому «ПАОКу» (1:1,0:2). У минулому сезоні УПЛ «Олімпік» посів 9 місце (7 перемог,13 нічиїх, 12 поразок, різниця м’ячів 41-48), тільки на одне очко випередивши «Карпати», яким довелося грати перехідні матчі за право залишитись в Прем’єр – лізі.
У міжсезоння команду очолив новий головний тренер – бразилець Жуліо Сезар Сантон Корреа, колишній захисник мадридського «Реалу», з яким вигравав Лігу Чемпіонів, проте після серії поразок його було відправлено у відставку, а 31 червня головним тренером став іспанець Гомес Фернандо Вісенте, який раніше працював помічником керманича київського «Динамо». При ньому показники команди покращилися, і після перемоги у минулому турі над полтавською «Ворсклою», «Олімпік» піднявся на 10 місце, щоправда зараз доннетчани тільки за додатковими показниками випереджають ту ж «Ворсклу» і ПФК «Львів».
Команди вже провели між собою один офіційний матч, який став дебютним для спортклубівців на рівні УПЛ. На «Дніпро-Арені» зустріч закінчилась з рахунком 2:0 на користь господарів (Булеца,2, Супряга,9). Крім того, команди провели між собою одразу три спаринги, один з яких виграли дніпряни, а у двох перемагали олімпійці (ріхниця м`ячів 2-5).

Відзначимо, що у завтрашньому матчі не візьмуть участь одразу два гравці «Олімпіка», які отримали дискваліфікації – це Тарас Завійський та Павло Ксьондз.

судитиме київський рефері ФІФА (з 2011 року) Євген Арановський. Одного разу він вже працював на грі спортклубівців – за його суддівством у поточному сезоні дніпряни зіграли 1:1 у гостях з полтавською «Ворсклою». Тоді Арановський показав п’ять жовтих карток полтавчанам, двічі попереджав спортклубівців та вилучив з поля Сергія Кравченка за сперечання із собою, після чого капітан дніпрян отримав кілька матчеву дискваліфікацію.

FAVBET ЛІГА. 12 тур. Пряма трансляція Футбол-2.
26 жовтня. 17.00. Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.В.Лобановського.
«Олімпік» (Донецьк) – СК «Дніпро-1».
Головний суддя: Євген Арановський (Київ)
Судді на лінії: Максим Чос (Київ), Олександр Дашко (Вишгород)
Четвертий арбітр: Іван Бондар (Київ)
Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов (Олександрія)
Делегат УАФ: Геннадій Прокопович (Чернігів)

Пресслужба СК «Дніпро-1»