Завтра, у неділю, 5 липня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 29-го туру УПЛ, в якому на столичному стадіоні «Динамо» зустрінуться із донецьким «Олімпіком». Початок гри о 19.30. В прямому ефірі поєдинок транслюватиме телеканал Футбол-1.

«Олімпік» було засновано 15 червня 2001 року, і пройшовши увесь шлях від аматорського колективу, через Другу та Першу ліги, у сезоні 2014/15 донеччани дебютували на рівні УПЛ, де клуб виступає вже шостий рік поспіль. Кращим досягненням «Олімпіку» є четверте місце в сезоні 2016/17, після чого команда дебютувала у Лізі Європи, де в першому ж раунді поступилася грецькому «ПАОКу» (1:1,0:2). У минулому сезоні УПЛ «Олімпік» посів 9 місце (7 перемог,13 нічиїх, 12 поразок, різниця м’ячів 41-48), тільки на одне очко випередивши «Карпати», яким довелося грати перехідні матчі за право залишитись в Прем’єр-лізі.
На цей час «Олімпік» посідає 10 місце (6 перемог, 6 нічихї, 15 поразок, м’ячі 23-43) з відставанням у 10 очок від спортклубівців, які після 28 турів очолюють другу шістку команд.

У поточному чемпіонаті команди в особистих зустрічах здобували перемоги на власних полях. У дебютній грі «Дніпра-1» в УПЛ команда Дмитра Михайленка перемогла суперника 2:0 (Булеца,2, Супряга,9), але на старті другого кола донеччани у Києві взяли реванш 3:2 (Тейшейра,11, Кравчук,69, Вантух,81 – Когут,4, Назаренко,70). У першому колі другого етапу спортклубівців знову перемогли на «Дніпро-Арені» – 3:1 (Булеца,32, Адамюк,62, Тейлор,77 – Політило,90+3, з пенальті). Крім того, спортклубівці тричі зустрічалися із «Олімпіком» у контрольних матчах. У перших двох дніпряни поступилися 0:3 і 0:1, а минулого літа команди провели так звану репетицію перед сезоном на «Дніпро-Арені», в якій господарі здобули перемогу 2:1 (Логінов,12, Супряга,30 – Г.Пасич, 16).
Через дискваліфікацію у завтрашньому матчі не візьме участь один виконавець – це Іван Зотько з «Олімпіка».
Матч судитиме бригада арбітрів на чолі з Дмитром Кутаковим з Броварів Київської області. Раніше він одного разу працював на матчі за участю спортклубівців. Вже у цьому році за його суддівства дніпряни зіграли унічию 1:1 у Львові з «Карпатами». В цьому поєдинку рефері дав три жовті картки гравцям СК «Дніпро-1», а господарям виніс чотири попередження і одного вилучив з поля.

Favbet Ліга. 29-й тур.
Пряма трансляція — телеканал Футбол-1.
5 липня. 19.30. Київ. Стадіон «Динамо».
«Олімпік» (Донецьк) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Дмитро Кутаков (Бровари, Київської області)
Судді на лінії: Сергій Приступа, Євген Петраков (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Спостерігач арбітражу: Орет Шмигельський (Львів)
Делегат УАФ: Сергій Павленко (Одеса)

Пресслужба СК «Дніпро-1»