Післяматчева пресконференція головного тренера «Маріуполя» Остапа Маркевича:

– Ми завжди налаштовуємося на перемогу, але сьогодні задоволені й таким результатом. Дуже сподобалося поле «Дніпро-Арени». Гадаю, воно зараз в найкращому стані в Україні. Щоправда, я не був на «Олімпійському» та «Арені Львів», але таке поле дозволяє демонструвати швидкісний якісний футбол, що ми й бачили. Футбол був дуже насичений подіями, гострими моментами. Гадаю, заради таких миттєвостей й існує футбол. Ми задоволені і якістю гри, і результатом. Є деякі моменти з психології наших молодих футболістів – будемо працювати з цим і впевнений, що потрібен ще час. Наша команда переживає омолодження, і це нормальний процес, коли спостерігаються гойдалки: хороший результат та перебої. Молоді потрібен час.

– Чи була вказівка дуже активно провести дебют матчу, щоб приголомшити суперника?

– Ні, ми загалом ставимо завдання грати інтенсивно. Не розподіляємо у часі, коли потрібно більшу швидкість вмикати чи меншу. Ми хотіли б бачити це протягом всієї гри. Вважаємо, що це і є сучасний футбол. Але, звичайно, треба дуже уважно ставитися до фізичної підготовки та до всіх аспектів, які дотичні до неї: харчування, відпочинок, навантаження. Ми це враховуємо і, користуючись тим, що маємо у розпорядженні, прагнемо до найкращого.

– Чи є в вас сподівання зіграти вдома у цьому сезоні?

– (посміхаючись) Звичайно, ми б хотіли зіграти вдома якомога швидше. Сьогодні, до речі, я дуже радий, що вболівальники прийшли на стадіон. Зовсім інша атмосфера. Єдиний мінус, що вболівали не за нас. Але я дуже радий і закликаю вболівальників всієї України приходити на стадіон.

– І все ж таки, що з приводу планів з реконструкції поля?

– Чекаємо, поки виросте трава. Були сильні морози, а фотосинтез відбувається лише, коли сонце і ґрунт вступають, так би мовити, в синтез. Тому чекаємо.