Напередодні заключної гри 2019 року ми поспілкувалися з оборонцем «Дніпра-1» Папою Гуйє. Це інтерв’ю та інші матеріали читайте у программці до матчу “Дніпро-1” – “Олександрія”.

– Після таких матчів, як проти «Колоса», команда має бути сильною…

– Поразка була дуже болючою, тим більше від такої команди, як «Колос». Не можна було взагалі поступатись! Але вийшло так, що призначили пенальті, потім тримали червону картку. Але навіть у меншості три пропущені голи – дуже багато. Мали зіграти більш організовано. Утім, треба працювати далі. Маємо попереду гру з «Олександрією». Треба добре до неї підготуватися та здобути очки. Це є дуже важливим! Після такої гри треба обов’язково брати очки, аби усі знали, що у нас добра команда.

– Зараз настрій вже бойовий?

– Звичайно. А от одразу після гри навіть заснути не міг, взагалі не спав. Після таких матчів завжди дуже переживаю. Я ж захисник, а команда пропустила 4 м’ячі. Але це футбол, і маємо бути сильними психологічно. У неділю маємо добре зіграти.

– Як загалом оціниш першу частину сезону?

– Казав вже раніше, що між першою та вищою лігами існує велика різниця. У першій лізі, звичайно, є вправні футболісти, але це різні турніри. Зовсім різна інтенсивність гри, що й визначає рівень. Наша команда непогано почала сезон, але потім був невдалий відрізок, коли не вдавалося перемогти. Потім знову почали набирати очки. Це нормальний процес для команди, яка тільки-но вийшла до Прем’єр-ліги. Просто треба більше працювати. У нашому складі багато футболістів, які мало грали у вищій лізі. Думаю, це пояснює, чому нам було так важко у цій частині сезону. Сподіваюсь, ситуація покращиться навесні. В нас непогана команда.

– За 17 турів команда звикла до Прем’єр-ліги?

– Так, тому і вважаю, що у другій частині чемпіонату нам буде вже легше. Ми звикли до ритму гри.

– Минулий сезон у тебе закінчився раніше через проблеми у «Карпатах». Як оцінюєш форму, яку вдалося набрати у цьому чемпіонаті?

– Зараз відчуваю себе непогано. Потрібен був час, аби звикнути до нової команди, адже у будь-якому клубі вимоги тренера відрізняються. Зараз вже звик, та й фізично добре почуваюся.

– Ти у команді є одним з найбільш досвідчених гравців. Готовий й надалі тримати планку свого рівня?

– (посміхаючись) Можна сказати, що я не просто досвідчений, а вже ветеран. Подивимось на фізичний стан. Якщо буду, дай Боже, здоровий, відчуватиму, що можу грати, буду ще виходити на поле.