Контрольний матч.

2 серпня. 19:00. Ренковці (Словенія).

СК «Дніпро-1» – НД «Белтинці» (Словенія) 3:0 (1:0)

«Дніпро-1»: 1. Валеф (44.Кінарейкін,72), 6. Бузанелло (19.Назаренко,46), 15. Логінов (кап), 24. Лучкевич (47.Кононов,80), 39. Сваток (3.Адамюк,62), 4. Танчик, 8. Когут (5.Сарапій,72), 14. Бабенко, 76. Піхальонок (30.Рубчинський,62), 99. Горбунов, 11. Громов.

 «Белтинці»:  1. Звер (56.Гуергек,46), 21. Щернянич 77. Залер (29.Краль,46), 24. Птічек (5.Відовіч,46), 47. Каучич (21.Сцернявіч,46), 23. Йочич, 10. Хрен, 8. Піхлер (27.Харі,46), 19. Гробельник, 17. Косі (7.Зорман,46), 9. Емролі (11.Мьорець,46).

Голи: Залер (42, у власні ворота), Назаренко (66), Горбунов (90+4).

У черговому спарингу спортклубівців на зборі в Словенії нашій команді протистояв представник другого за силою словенського дивізіону клуб «Белтинці».

У складі дніпрян в цій грі на останній межі дебютував 28-річний бразильський голкіпер Макс Валеф, чия кар’єра до цього проходила у клубі «Форталеза». Забігаючи наперед, зазначимо, що у першому таймі роботи у нього було небагато: тільки у компенсований арбітром час він продемонстрував реакцію, після контратаки словенців чотири в три, коли намертво накрив м’яч після удару словенця, а до цього гравці «Белтинці» завдали лише два удари і в обох випадках м’яч йшов повз воріт. Ну а після перерви Валеф перед своєю заміною ефектно забрав м`яч в ногах у форварда словенців Краля.

В цілому дніпряни володіли територіальною перевагою, але до середини тайму особливих загроз біля воріт суперника не було (можна згадати тільки удар Танчика головою після кутового у виконанні Піхальонка, але м’яч відскочив від газону над поперечиною).

Після водопою (погода була досить спекотною) Танчик і Горбунов обмінялися флангами, і дії спортклубівців стали гострішими. На 28-й хвилині спортклубівці цілком могли відкривати рахунок, але Горбунов з вигідної позиції влучив у стійку. Невдовзі Логінов пробив головою повз воріт, Танчик трохи не встиг до небезпечного прострілу Лучкевича, а на 33-й хвилині вперше вступив у гру і голкіпер суперників після удару здалеку від Когута.

Спортклубівці продовжили тиснути, і знову Когут завдає удар головою, а партнери не встигають першими на добивання.  В решті-решт дніпряни відкрили рахунок, але не без допомоги суперника – це Залер зрізав м’яч у власні ворота після прострілу Бузанелло. Вже у компенсований арбітром час Танчик міг подвоїти рахунок, але не зумів переграти воротаря після виходу сам на сам.

У перерві тренерський штаб спортклубівців провів тільки одну заміну, випустивши замість Бузанелло Назаренка, при цьому Горбунов опустився у захист. Перевага ж спортклубівців по грі стала ще більш відчутною. Сильніше запрацювали фанги, звідки йшли регулярні простріли. Після одного з них ледве не стався другий автогол у матчі, але рефері не зарахував взяття воріт, вирішивши що перед передачею вздовж воротарського майданчику Танчик випустив м’яч за лінію поля. Крім того запам’ятався штрафний у виконанні Піхальонка (м’яч влучив у стінку) та удари головою Логінова і Когута, але неточні.

Рахунок змінився на 66-й хвилині, коли дніпряни запресингували суперника біля його карного майданчику і у підсумку Когут викотив м’яч Назаренку, який спокійно розстріляв ворота суперника – 2:0.

Спортклубівці продовжили володіти повною перевагою, а особлива гострота йшла з правого фангу, де Танчик і Лучкевич раз за разом перегравали опонентів, після чого їм вдавалися небезпечні простріли – двічі їх замикав Назаренко, але в обох випадках удари були неточними. Був привід у арбітра і призначити пенальті у ворота словенців, коли захисник «Белтинців» зіграв рукою у власному карному майданчику, перериваючи пас п’ятою Бабенка, але свисток рефері промовчав.

Ближче до завершення гри на хорошу позицію виходив Громов, але удар у руки воротарю вийшов не сильним, а вже у компенсований арбітром час Сарапій виводи на удар Назаренка, але півзахисник цього разу не зумів переграти голкіпера з близької відстані.

Та все ж таки спортклубівці зуміли довести рахунок до великого – Горбунов останнім ударом у матчі ефектно пробив зі штрафного і м’яч від поперечини опустися за лінію воріт – 3:0 переконлива перемога спортклубівців у спарингу.