Контрольний матч.

13 червня. 17.00. Придніпровськ. УТБ «Дніпро».

СК «Дніпро-1» – «Інгулець» (Петрове) 0:2 (0:0) 

Судді: Віталій Романов (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград), Ярослав Трехліб (Дніпро).

«Дніпро-1»: 31. Андрій Кліщук (33. Валерій Юрчук, 63), 3. Володимир Адамюк  (77. Олексій Чичиков, 46), 39. Олександр Сваток (74. Андрій Кіреєв, 59), 71. Максим Лопирьонок (кап) (30. Папа Гуйє, 46), 19. Андрій Цуріков (8. Володимир Польовий, 46), 69. Юрій Вакулко (98. Іван Литвиненко, 68) , 25. Ігор Когут (44. Арсеній Батагов, 46), 18. Олександр Сніжко (14. Єгор Ярмолюк, 46), 7. Дмитро Коркішко, 29. Олександр Назаренко (91.Гріфін Сабатіні,68) , 9. Олексій Хобленко (89. Владислав Супряга,46).

Головний тренер: Дмитро Михайленко

«Інгулець»: 41. Роман Льопка (1. Богдан Шуст,46) , 39. Денис Балан (18. Вадим Лобода, 75) , 28. Віталій Павлов (20. Дмитро Фатєєв, 75), 23. Олександр Кучеренко (новачок,75), 89. Олег Синьогуб (45. Артем Щедрий, 75) , 80. Владислав Лупашко (новачок, 77), 11. Младен Бартулович (99. Микола Квасний,75) , 5. Євген Запорожець  (22. Володимир Коробка, 75), 13. Ілля Коваленко (8. Ігор Загальський,68) , 9. Олександр Мішуренко (10. Олександр Козак, 46), 49. Ніка Січінава (7. Дмитро Сула, 75).

Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Голи: Бартулович (59), Загальський (84).

На 69-й хвилині Супряга не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: Павлов (25), Лупашко (52), Загальський (72).

Вилучення: Сваток (58, останній фол надії) – з правом заміни.

Паузу у чемпіонаті, яка виникла із переносом гостьового поєдинку проти «Карпат», спортклубівці заповнили зустріччю з одним з лідерів Першої ліги – петровським «Інгульцем». Це вже п’ятий спаринг команд-друзів, і тут перед звітною грою був паритет: 4 матчі, по одній перемозі у кожній команди, дві нічиї, і невелика перевага у різниці м’ячів на боці петровців – 6-5).

Господарі не задіяли у грі кількох основних виконавців (Булеца, Логінов, Кравченко, Тейлор, Ді Франко), але в цілому тренерський штаб максимально перевірив можливості гравців, на тлі непоганого суперника, до речі, якому дніпряни у поточному сезоні поступилися у розіграші Кубка країни.

Дніпряни почали більш активно, але справа до удару ніяк не доводилася, як і не знаходили адресатів гострі простріли з флангів, як, наприклад, Назаренка на 5-й хвилині зустрічі. Тільки за 10 хвилин було завдано першого удару взагалі у матчі, але Синьогубу бракувало влучності. Невдовзі вже Мишуренко замикав подачу з кута поля, але він не зумів вдало влучити по м’ячу і момент було втрачено.

Далі гра продовжила точитися у центрі поля без особливих загострень. На 35-й хвилині після навісу Назаренка Коркішко впав у штрафному майданчику суперника в боротьбі з Синьогубом, але арбітр на це ніяк не відреагував. Буквально у наступній атаці господарі заробили кутовий, після якого Коркішку таки вдалося спрямувати м’яч у сітку воріт гостей, але до цього пролунав свисток, що зафіксував порушення правил Когута проти Синьогуба. Далі була ще одна гостра атака дніпрян, але тепер Коркішко не влучив по м’ячу після прострілу Назаренка, а удар Цурікова прийняв на себе захисник. На це гості відповіли виходом до воріт Січінави, в ногах якого Кліщук забав м’яч.  А на 43-й хвилині Січінава виграв боротьбу при стандарті і головою завдав підступного удару у нижній кут, але знову відмінно зіграв воротар спортклубівців.  Та все ж таки саме господарі мали відмінну нагоду піти на перерву ведучи у рахунку – вже у доданий до першого тайму арбітром час Хобленко головою замикав навіс з кутового, але на шляху м’яча встав захисник «Інгульця».

У перерві тренерський штаб дніпрян суттєво, але не повністю, оновив склад. У захисті з першого тайму залишився тільки Сваток, при цьому на правий фланг оборони вийшов Чичиков. Значно молодше стала середня лінія і атака, де Когута і Сніжка замінили Батагов і Ярмолюк, а на вістрі атаки з’явився Супряга.

На початку тайму команди обмінялися гострими випадами, але і Коркішко, і Січінава завдали удари з вигідних позицій над поперечиною. А на 58-й хвилині Сваток перервав прохід суперника за рахунок фолу останньої надії, побачивши перед собою пряму червону картку, що правда, статус гри дозволив провести заміну (вийшов ще один юніор – Кіреєв). Але покарання все ж таки відбулося – майстер таких стандартів, досвідчений Бартулович, який не раз реалізовував такі удари на рівні УПЛ, бездоганно пробив у самісіньку дев’ятку – 0:1.

Одразу ж господарі мали шанс відновити рівновагу, коли Батагов кинув у прорив Супрягу, якому вдалося пробити повз голкіпера, але знову на шляху м’яча став захисник «Інгульця» – це був Балан. На 64-й хвилині вже Юрчук, який тільки вийшов на поле, діставав м’яч з сітки, але перед цим Січінава у котре опинився в офсайді.

А далі господарі заробили пенальті – це Коркішко опинився на газоні після фолу суперника у чужому штрафному майданчику, але з 11-метрової позначки Супряга не зумів переграти Шуста. За чверть часу до фінального свистка вже гості провели масштабну ротацію складу, а дніпряни продовжили тиск, і на 81-й хвилині довга атака спортклубівців закінчилася потужним ударом Чичикова, проте Квасний самовіддано кинувся під удар і відвів загрозу від воріт. У свою чергу «Інгулець» продовжив реалізовувати стандарти – тепер вже Загальський пробив штрафний з гострого кута і м’яч опинися у дальньому куті воріт «Дніпра-1».

Вже після цього ще один момент не використав Супряга (знову відзначимо довгий пас Батагова), який вийшовши сам на сам із голкіпером не зумів перекинути Шуста. У підсумку гра так і закінчилася поразкою спортклубівців, які, сподіваємося, відклали перемоги до офіційних ігор.

Пресслужба СК «Дніпро-1»