Контрольний матч.
7 вересня. 18.00. НТБ «Дніпро».
СК «Дніпро-1» – ФК «Маріуполь» 2:3 (1:1)
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук (31.Кліщук,46), 97. Романюк, 3. Сафронов (71. Лопирьонок,46), 15. Логінов, 11. Шаповал (8.Польовий,67), 4. Кравченко (кап),18. Сніжко (21. Загальський, 46), 99. Бєляєв (25.Когут,46), 7. Коркішко (77. Чичиков,46),19. Кобахідзе (29. Назаренко,46), 9. Куліш (23.Кузін,57).
Головний тренер: Дмитро Михайленко.
«Маріуполь»: 12. Худжамов (кап) (Гальчук,46), 29. Кірюханцев, 13. Яворський, 5. Дава (8.Полегенько,46), 17. Горбунов, 9. Мишньов (14.Байдал,76), 22. Путря (34. Петерман,50), 25. Федорчук, 20. Кащук, 11. Чурко, 19. Тищенко. Також на заміну виходили: Кулаков, Вискребенцев, Вакуленко.
Головний тренер: Олександр Бабич
Попередження: Дава (3), Романюк (27), Когут (72).
Вилучення: Романюк (90, друга жовта картка)
Голи: Шаповал (12, у власні ворота), Куліш (35, з пенальті, заробив Куліш), Чурко (66), Полегенько (77, у власні ворота), Байдал (86).

В спарингу проти маріупольців не могли прийняти участь збірники дніпрян (Булеца і Батагов), а крім того тренерський штаб спортклубівців з перших хвилин вирішив перевірити тих, хто не так часто з’являється у матчах УПЛ – це стосується Сніжка, Кобахідзе, а також Бєляєва, який поки що взагалі виступав тільки за молодіжну команду.
Більша частина першого тайму пройшла за територіальної переваги господарів. Тільки рахунок кутових за стартові півгодини гри був 7-0 на користь спортклубівців, але щось вижати з цих стандартів дніпрянам ніяк не вдавалося. На початку гри запам’яталася гостра контратака за участю Коркішка і Кобахідзе, яка закінчилася незрозумілим пасом Куліша. Підступні удари завдавали Коркішко і Бєляєв, але у першому випадку захисник кинувся під м’яч і вибив сферу на кутовий, а у другому вже Худжамов перевів м’яч за межі поля з нижнього кута. Останні два моменти були вже за рахунку 0:1 – Шаповал невдало переривав простріл суперника з лівого флангу атаки і спрямував м’яч у сітку власних воріт. Відновити рівновагу господарі зуміли за 10 хвилин до перерви – Кравченко знайшов пасом Куліша у чужому штрафному майданчику, а форвард дніпрян отримав болючий удар по ногах від Дави – відвертий пенальті, який чітко реалізував сам постраждалий. Після цього гра вирівнялась, і навіть гострішими були маріупольці. На 40-й хвилині гості цілком могли вийти вперед, але дніпрян врятував Юрчук, який у красивому стрибку відбив удар Тищенка з лінії воротарського майданчику.
У перерві тренерський штаб дніпрян оновив склад більш, ніж на половину, і приємно що до складу команди повертається Лопирьонок, який тільки відновився після травми. Другий тайм господарі також почали більш активно, і вже на самому його початку Куліш зробив скидання на Когута, але влучити у кут Ігорю завадив рикошет від захисника. На 61-й хвилині вже Загальський міг вивести спортклубівців вперед, але його підступний удар зі штрафного прийняла на себе поперечина. Одразу після цього команди обмінялися гольовими моментами. Спочатку Кліщук виграв ближній бій у Мишньова, на що дніпряни відповіли власною атакою, під час якої Гальчук зреагував на удари Кравченка і Загальського. Невдовзі вже Кузін ледве не замкнув простріл Назаренка з лівого флангу. Гості ставилися до власних моментів значно дбайливіше, і на 66 хвилині одна з рідких їх контратак закінчилася влучним ударом в дев’ятку Чурка.
Звичайно, що спортклубівці одразу кинулися відіграватися, ще збільшивши тиск на ворота суперника. З відмінних позицій завдавали удари Загальський і Когут, але кожного разу м’яч летів трохи вище поперечини. І все ж таки дніпряни дотиснули суперника – після розіграшу чергового стандарту м’яч влучає у стійку воріт маріупольців, від якої відскочив у ногу Полегенька, який у боротьбі з Кузіним відповів господарям за гостинність автоголом на автогол.
Господарі, намагаючись вирвати перемогу, продовжили атакувати, не реалізувавши ще пару перспективних моментів, а от маріупольці відповідали значно рідше, але якісніше і за п’ять хвилин до фінального свистка Байдал потужно поцілив у нижній кут з лінії штрафного майданчику. Втретє дніпряни відігратися не зуміли, залишивши перемоги до офіційних матчів.

Пресслужба СК «Дніпро-1»