Чемпіонат U-21. 13-й тур. 11 грудня. 13:00. Львів. «СКІФ»

«Рух» – СК «Дніпро-1» – 3:1 (1:1)

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса). Асистенти арбітра – Петро Котубей (Закарпатська область), Михайло Юхименко (Луцьк)

Четвертий арбітр – Софія Причина (Львівська область)

Спостерігач арбітражу – Орест Шмигельський (Львів)

«Рух»: Бабічин, Харжевський, Зец, Заставний, Притула, Брікнер, Литвиненко – к, Рудюк, Лейоус, Руніч, Козловський

Запасні: Ледвій, Теліховський, Глібко, Волков, Слюсар, Вівдич

Головний тренер – Григорій Баранець

СК «Дніпро-1»: Веклич, Бацман – к, Жінчин, Сидоренко (Горілий, 87), Сорока, Соловйов, Шинкаренко, Лебедєв (Кіреєв, 53), Полонський (Митченко, 71), Волинець, Гора (Кононов, 58)

Запасні: Хома, Хижняк

Головний тренер – Олександр Поклонський

Голи: Лебедєв (8), Зец (41), Лейоус (76), Литвиненко (86)

Попередження: Шинкаренко (16), Брікнер (34), Сорока (40), Руніч (66), Кононов (81), Кіреєв (85)

Вилучення: Шинкаренко (88, друге попередження)

Перше коло чемпіонату та весь 2020 рік молодіжний склад «Дніпра-1» завершував матчем у Львові проти «Руха», що набрав потужну ходу. У цій грі Олександр Поклонський міг розраховувати на більшу кількість гравців у порівнянні з минулим туром, коли молодіжка делегувала більше половини складу до першої команди, але все одно певні кадрові проблеми були. Лінію захисту склав той самий квартет, що вдало зіграв у Запоріжжі; на вістрі атаки знову вийшов Гора, який відзначився дублем у воротах «Зорі». А от середня лінія змінилася: у центрі вийшли Соловйов, Шинкаренко та Лебедєв, а на флангах – Полонський та Волинець.

У «Руха» в стартовому складі вийшли два колишні спортклубівці Литвиненко та Бабічин, а також, як завжди, ціла низка досвідчених футболістів, у тому числі легіонери Зец та Лейоус. Різниця у віці суперників була значущою: наймолодший у складі «Руха» Литвиненко – єдиний гравець 2001 року народження, тоді як у «Дніпра-1» кістяк команди складають гравці саме цього віку та молодші.

Однак, незважаючи на цей факт, гості дуже впевнено розпочали матч. Вони більше володіли м’ячем і вже на 8-й хвилині відкрили рахунок. Полонський заробив штрафний, і Лебедєв метрів з 23-х не без допомоги рикошету пробив влучно.

Цікаво, що приблизно такий же проміжок часу майже дзеркальний штрафний заробив «Рух». Притула пробив влучно, але Веклич в ефектному стрибку перевів м’яч на кутовий.

Ближче до середини тайму господарі заволоділи перевагою. Рухівці багато комбінували, намагалися пришвидшити гру, частіше атакуючи правим флангом, де активним був технічний Лейоус, підключався Заставний, зміщувалися Литвиненко та Руніч. Врешті-решт саме у цій зоні Сорока порушив правила на Заставному, і після подачі Литвиненка зі штрафного Зец головою пробив у дальній кут – 1:1. Майже одразу міг забивати Руніч, але не влучив у сітку, замикаючи простріл з того ж правого флангу.

Другий тайм «Рух» розпочав з позиції сили і змушував спортклубівців більше думати про захист. Тиск посилювався, і на 68-й хвилині лише стійка врятувала гостей від голу після удару Брікнера. Небезпечним був і постріл здалеку Притули, після якого м’яч пройшов повз дев’ятку.

На цьому тлі несподіваним виглядав момент з ударом головою Митченка після подачі Кононова – у Бабічіна, здається вже не було шансів, але м’яч пройшов у сантиметрах від дальньої стійки. І згодом «Рух» домігся свого. Руніч технічно пройшов до штрафного, захисники нібито ліквідували загрозу, але м’яч не вибили, і Лейоус,підібравши його, влучно пробив метрів з 10-ти. А крапку у матчі, що став доброю школою боротьби против значно старшого суперника для молодих підопічних Олександра Поклонського, поставив Литвиненко – він технічно пробив з-за меж штрафного у кут.