«Десна» – СК «Дніпро-1» – 0:5 (0:2)

Чемпіонат юнацьких команд. 4-й тур. Чернігів. «Чернігів-Арена». 13 серпня. 12:00. 120 глядачів. 25 градусів.

Арбітр: Андрій Мальований (Одеса). Асистенти арбітра: Іван Чернишов (Слов’янськ), Юрій Гординський (Вінниця). Четвертий арбітр: Богдан Соколовський (Чернігів).

Спостерігач арбітражу: Леонід Ярмолинський (Київська обл.)

«Десна»: Сидоренко, Запека, Демяненко, Легкобит, Савчук (Гавриленко, 52), Ермеідіс, Макаренко, Шейко (Коршун, 46), Безгубченко (Посмашний, 75), Мочуляк (Пихтарь, 60), Пащенко (Хапілін, 46)

Запасні: Коломієць, Божок, Степанов, Кабушка.

Головний тренер: Вадим Мельник

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Кононов, Матюшенко, Попов (Козубенко, 70), Чалий, Лебедєв, Мельниченко (Мельничук, 70), Єршов (Бешляга, 58), Свистун (Приступа, 58), Ківінда, Колодежний (Руденко, 36)

Запасні: Олійник, Демиденко, Ніколишин

Головний тренер: Геннадій Щекотилін

Голи: Ківінда (42, 43, 79, 86), Лебедєв (90+2)

Попередження: Ермеідіс (5), Савчук (11), Колодежний (36), Руденко (60)

Вилучення: Запека (57)

Юнацький склад СК «Дніпро-1» здобув другу поспіль перемогу, причому знову з великим рахунком – наша команда розтрощила на виїзді «Десну». Незважаючи на рахунок, виграш дався не так вже й легко. У першому таймі спортклубівці, хоч і повністю контролювали матч, мали проблеми зі створенням моментів. Така ситуація завжди додає нервовості, змушує поспішати, і суперник отримує шанси на контратаках або стандартах. Тим більше, що у складі «Десни» в цьому матчі вийшла ціла група гравців старшого віку (у порівнянні з минулим туром в основі чернігівців залишилися тільки троє виконавців).

На щастя, «Дніпру-1» вдалося забити до перерви, причому двічі. З інтервалом у хвилину дубль зробив Даніель Ківінда. Спочатку він замкнув подачу з кутового Лебедєва, а потім завдав влучного удару після гри на випередження та передачі Мельниченка.

«Десна» після перерви спробувала розкритися, але це було лише на користь спортклубівцям. Все остаточно стало зрозуміло, коли Запека зупинив Свистуна, що тікав сам на сам з голкіпером з центра поля, і залишив свою команду у меншості. Чисельну перевагу «Дніпро-1» реалізував сповна. Тотально контролюючи м’яч, підопічні Геннадія Щекотиліна створювали момент за моментом. Голи прийшли ближче до звершення матчу. Ще двічі забив Ківінда: зігравши на добиванні після удару Приступи у голкіпера, а потім поціливши у кут після класної передачі з глибини від того ж Приступи. Різноманіття у покер форварда вже в компенсований час додав Лебедєв, який після стінки з Бешлягою технічно розібрався у штрафному майданчику із захисниками та голкіпером.