ПФК «Львів» — СК «Дніпро-1» 0:2 (0:1)

FAVBET ЛІГА. 16 тур.
Пряма трансляція — Футбол-2
30 листопада. 14:00. Львів. Стадіон «Україна».
Головний суддя: Іван Бондар (Київ)
Судді на лінії: Станіслав Марулін (Нова Каховка), Заур Курбанов (Херсон)
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Євген Геренда (Калуш)
Делегат УАФ: Михайло Прозоровський (Вінниця).
«Львів»: 23. Сарнавський, 90.Люлька, 9.Татарков, 22. Братков, 33. Борзенко (кап), 74. Мартан (24. Зубков,72), 19. Ренан, 11. Дос Сантос, 98. Ферейра, 5.Приймак (93. Богунов,46), 7. Шина (18.Велвес,77)
Запасні: 31. Бандура, 21. Гончар, 99. Квасний, 77. Пахтманн,
Головний тренер: Єгіше Мелікян
«Дніпро-1»: 33.Юрчук, 71. Лопирьонок, 30. Гуйє, 15. Логінов, 11. Шаповал, 4. Кравченко (кап.), 18. Сніжко (69. Вакулко, 79), 25. Когут (77. Чичиков,85), 10. Булеца, 89. Супряга (29. Назаренко,74), 7. Коркішко
Запасні: 31. Кліщук, 8. Польовий, 21. Загальський, 9. Куліш
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Голи: Коркішко (15), Когут (61)
Попередження: Приймак (42), Супряга (43), Лопирьонок (45+1)

Стартовий склад дніпрян у матчі про львів’ян суттєво відрізнявся від того, що тиждень тому перервав серію безвиграшних матчів. У першу чергу, це стосувалося креативних дій:  замість Вакулка, Назаренка і Куліша вийшли Сніжко, Булеца і Супряга.

Головні події до перерви відбувалися у стартові 15 хвилин. Спочатку команди обмінялися гострими випадами, коли Юрчук грамотно перервав вихід Ренана сам на сам, після чого воротар «левів» зіграв надійно, реагуючи на удар Булеци. Ключовим епізодом став стандарт у виконані дніпрян, коли м’яч відскочив до Коркішка й той завдав підступного удару метрів з 22-х – Когут пропустив м’яч піж собою і сфера опинилася у сітці. Після недовгої наради лайнсмена і головного арбітра гол було зараховано – 1:0 на користь спортклубівців!

Після цього гості впевнено контролювали події на полі, не особливо дозволяючи супернику атакувати власні ворота, хоча господарі і більше володіли м’ячем. Все це було дуже далеко від воріт, тому загрози біля володінь Юрчука не було. Хіба що можна згадати удар Шини, коли голкіпер дніпрян відбив м’яч ногою.

Другий тайм став логічним продовженням першої половини зустрічі. Дніпряни спокійно діяли у захисті, а за першої можливості намагалися контратакувати та розігрувати перспективні стандарти. І знову, коли минула 15 хвилина тайму, гості подали стандарт, після якого м’яч відскочив до Сніжка, а Олександр навісив на лінію воротарського майданчику, де краще за всіх розібрався Когут: Сарнавський не втримав м’яч у руках, і сфера опустилася за лінією воріт – 2:0 на користь спортклубівців.

Ще за 10 хвилин рахунок вже міг стати великим, і знову після стандарту – Булеца виконав кутовий, а Когут замикав навіс ударом ногою, проте не влучив у ворота. Також непоганий момент був у Булеци, але і той не влучив у ворота суперника з близької відстані. Вже у компенсований арбітром час міг збільшити рахунок Назаренко, але він не реалізував вихід сам на сам. У підсумку дніпряни довели справу до впевненої перемоги, яка стала першою виїзною для клубу в чемпіонаті УПЛ!

Пресслужба СК “Дніпро-1”