СК «Дніпро-1» — «Десна» (Чернігів) – 3:1 (1:1)
Чемпіонат U-19. 8 тур. 4 жовтня. 15.00. Новомосковськ, Стадіон «Металург».
Арбітр: Олександр Садовий (Кременчук)
Асистенти арбітра: Максим Тютерєв (Дніпро), Артем Запорізький (Харків)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Спостерігач арбітражу: Валерій Лисакевич (Харків)

СК «Дніпро-1»: 71. Векліч, 19. Езеагбонарі, 24. Жинчін, 44. Стельмащук, 22. Швиденко, 8. Кірєєв – кап., 77. Ярмолюк (11. Копил, 66), 27. Лебедєв (17. Кілик, 66), 28. Гаврилюк (21. Полонський, 46), 99. Бутіч (9. Гора, 66), 7. Маловичко (10. Віговський, 66)

Запасні: 1. Хома, 89. Кобельчук.

Головний тренер: Віктор Біцюра

«Десна»: 1. Сидоренко, 4. Роговець, 5. Шумило, 2. Зубашівський, 21. Школьний, 8. Ветоха (18. Мироніч, 37), 17. Белич, 10. Заворотний – кап., 19. Бабор (35. Бакун, 86), 9. Пискун (20. Панько, 79), 23. Воронін (11. Писанка, 26)

Запасні: 12. Коломієць, 31. Фетісов

Головний тренер: Вадим Мельник

Голи: Белич (32), Бутіч (33), Кілик (82), Полонський (90+2)

Попередження: Бутіч (41), Мельник (тренер, 45), Заворотний (63)

Вилучення: Шумило (30, фол останньої надії)

Серія з п’яти перемог поспіль опустила юніорів «Дніпра-1» до нижньої частини турнірної таблиці. Позбавитись нуля у графі «перемоги» випала слушна нагода у домашній грі проти відвертого аутсайдера «Десни», яка не набрала за сім турів жодного очка.

Але попри такий статус, гості на початку матчу створили нашій команді неприємності. Причиною цього була чи то недооцінка суперника, чи то мокре слизьке поле після дощу, але футболісти «Дніпра-1» дозволяли чернігівцям занадто багато. «Десна» могла і забити, але одного разу м’яч прокотився поруч зі стійкою неузгодженості захисників  та воротаря, а потім Векліч відбив з-під поперечини прямий удар з кутового.

Першу небезпечну атаку наша команда провела аж на 17-й хвилині – Бутіч невлучно замкнув простріл з лівого флангу. За декілька хвилин він майже з тієї ж позиції влучив у захисника, а на удар Стельмащука після подачі кутового з декількох метрів зреагував голкіпер.

Після деякого затишшя на поле події почали бурхливо розгортатися після півгодини гри. Гості залишилися у меншості після вилучення Шумила, який зірвав вихід сам-на-сам, але майже одразу «Десна» забила. Белічу вдався красивий удар під штангу метрів з 20-ти. На щастя, дніпряни швидко відповіли влучним пострілом Бутіча – 1:1.

Другий тайм розпочався атаками «Дніпра-1». Одразу було зароблено кутовий, після розіграшу якого й подачі Стельмащук впритул бив головою, але голкіпер якимось дивом зреагував. Але тривалий час після цього господарі не могли створити абсолютно нічого. Лише в останню чверть години вони нарешті притисли виснажених грою у меншості чернігівців до воріт. Небезпечно, але невлучно били Гора та Копил, які вийшли на заміну.

І все-таки наша команда досягла бажаного. На 82-й хвилині диво-гол вдався зовсім юному Кілику, який здалеку потужно пробив у «дев’ятку». А вже у компенсований час чргову атаку господарів прицільним ударом зліва низом у дальній кут звершив Полонський. Це стало ефектною крапкою у першій перемозі юніорів “Дніпра-1” у вищій лізі.

Цим матчем була поставлена крапка у виступах дніпрян в Новомосковську у 2019 році. Стадіон «Металург» найближчими днями зачиняється на реконструкцію, яку обіцяють провести за рік. Оновлену арену, яка є однією з найвідоміших в області, планують відкрити у наступному вересні.