«Інгулець» — СК «Дніпро-1» – 3:1

Чемпіонат U-19. 1 тур.
9 жовтня, 12:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».
Арбітр: Олексій Бородавка (Київ)

Асистенти арбітра: Володимир Асмаковець (Чернігів), Євген Слюсар (Київ)

Четвертий арбітр: Андрій Воєвода (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Олексій Гордієнко (Дніпро)

“Інгулець”: Ярош, Христенко, Сидоренко, Жилинський, Смоляков, Кочетков, Сейтхалілов, Лисняк (Цуркан, 46), Панов (Ткаченко, 58), Голуб (Доценко, 86), Грібов (Свирипа, 90+3)

Запасні: Логвін, Хоменко, Борисов

Головний тренер – Ігор Хоменко

СК “Дніпро-1”: Хома, Чалий (Свистун, 46), Головацький, Файдор, Кобельчук (Попов, 90), Матвєєв, Копил (Кілик, 83), Матюшенко (Матюшенко, 71), Гора, Бутіч (Мисляй, 79), Волинець

Запасні: Архипчук, Янюк, Стельмащук, Гудов

Головний тренер – Віктор Біцюра

Користуючись паузою у чемпіонаті, відкладений матч першого туру провели юнацькі склади «Інгульця» та «Дніпра-1». Перед цим вони не мали поразок у чотирьох зіграних матчах, і при цьому наша команда випереджала суперника на 1 очко.

Але після 90 гри суперники змінились місцями. Значну кількість футболістів «Інгульця» становлять вихованці дніпровської академії, а тренують її  колишні співробітники закладу Ігор Хоменко та Ігор Товкач. Тож, налаштованість номінальних господарів була помітною. Та ще й футбольний фарт виявився на їхньому боці.

Перший же удар у бік воріт спортклубівців став результативним. Панов пробив з середньої відстані по діагоналі зліва, м’яч від поперечини вдарився в землю та відскочив у поле – бригада арбітрів взяття воріт зарахувала.

«Дніпро-1» і до цього моменту активно атакував – не змінилась тактика й надалі. Але от багато перспективних атак не вдавалося доводити до ударів. Пригадати можна лише два штрафних удари у виконанні Бутіча та Копила – проблем Ярошу вони не принесли. Відігратися вдалося наприкінці першого тайму. Кобельчук добре пройшов правим флангом, а його подачу ефектно головою на випередження замкнув Гора.

Кращий бомбардир команди Віктора Біцюри був націлений на ворота і у другому таймі. Але попри численні атаки, забити так і не вдалося. Більше того, знову єдиний удар «Інгульця» був влучним – контратаку завершив Голуб.

Наша команда могла і відігратися, і вирвати перемогу, але двічі Кравченко та Головацький не використали дуже гості моменти. А вже у компенсований час м’яч після удару когось з гравців «Інгульця» влучив у руку Файдора – пенальті у виконанні Смолякова став крапкою у грі.