Контрольний матч.
28 січня. 15.00 (київський час). Лара (Туреччина). Стадіон «Fanatic»
«Дніпро-1» – «Берое» (Стара Загора, Болгарія) 2:1 (2:0) 
«Дніпро-1»: 1 тайм – 33. Юрчук (кап) (1.Кінарейкін,33), 3.Адамюк, 5.Нельсон, 11.Кравченко, 47.Вантух, 20. Ді Франко, 2. Рубчинський, 29. Назаренко, 14. Ярмолюк, 7. Довбик, 16.Ківінда. 2 тайм – 1. Кінарейкін (12.Кожокару,60), 6. Чалий, 24.Лучкевич, 39. Сваток (кап), 23. Соловйов, 9.Гуцуляк, 30. Джурасек, 76. Піхальонок, 99. Білл, 8. Деміденко, 28. Гуаль.
«Берое»: 33. Ганев, 24. Перейра (6. Петров, 82), 3. Єнчев, 27. Абубакар (19. Іванов, 89), 8. Стефанов (16. Мечев, 54), 11. Фалл (14. Йорданов.87), 21. Лебон (17. Мінков, 89), 10. Генов (77. Пенчев, 64), 30. Юсейн (4.Сабрі,62), 15. Дінков, 2. Д.Алі. Запасні: 1. Гочев, 73. Е.Алі, 28. Русенов.
Голи: Рубчинський (22, пас Довбик), Адамюк (40, пас Кравченко), Дінков (76).
Попередження: Єнчев (30), Адамюк (32), Перейра (54), Мечев (59), Соловйов (74),

У першому спарингу у 2022 році тренерський штаб спортклубівців надав можливість проявити себе максимальній кількості виконавців, задіявши два склади у кожному з таймів, а три голкіпери провели по півгодини ігрового часу. У поєдинку не брали участь тільки три футболісти з тих, хто зараз працює на зборі – Зновенко, Логінов і Когут (у двох останніх були невеликі пошкодження).

У першому таймі до основи, що виступала восени, приєднався новачок команді лівий захисник Роман Вантух, півзахисник Валентин Рубчинський, що провів останні півроку в оренді у «Нікополі», та кращий снайпер юнацької першості Даніель Ківінда. Плюс зіграли Юрчук, Адамюк і Ярмолюк, яких не часто можна було побачити в основному складі спортклубівців.

Перша половина матчу пройшла за відчутної ігрової переваги дніпрян. Вже на 1-й хвилині спортклубівці ледве не відкрили рахунок, коли захисник болгарської команди вибив м’яч з порожніх воріт після удару Довбика, а добивання Ярмолюка було заблоковане. Спортклубівці продовжували атаки, намагаючись розхитати захист суперника, і до середини тайму дніпряни таки відкрили рахунок – Довбик розіграв комбінацію із Назаренком, і знову проштовхнув м’яч повз українського голкіпера Ганева, а на лінії воріт ситуацію контролював Рубчинський, на якого і було записано гол.

Тільки після цього суперники завдали свій перший удар у матчі, але Стефанову явно бракувало влучності. Значно гостріше було після штрафного у виконанні Генова, який влучив у стійку воріт Кінарейкіна, що замінив на останній межі Юрчука.

У дніпрян в той же час запам’ятався дуже небезпечний прохід Ківінди, який було зірвано тільки ціною жовтої картки біля кута карного майданчику, ну а Кравченко з перспективного штрафного влучив у стінку. А от після іншого стандарту у виконанні Кравченка рахунок став 2:0 – Адамюк чітко спрямував м’яч у сітку головою після навісу партнера.

У перерві дніпряни заплановано повністю оновили склад польових гравців. Тут зазначимо появу у захисті двох юніорів Чалого і Деміденка (номінальний форвард зайняв місце лівого захисника), а у нападі цікаво було постежити за іспанським новачком дніпрян Гуалем. Саме Гуаль і міг довести рахунок до великого вже на 52-й хвилині, коли він відгукнувся на пас Піхальонока, і, зрізавши кут, вийшов сам на сам із воротарем і у підсумку ефектно перекинув через нього м’яч, але у ворота не влучив.

Натомість болгарська команда після перерви стала грати значно активніше, намагаючись пробити молодий захист дніпрян. В одному з епізодів Демиденко у підкаті в карному майданчику вибив м’яч з під ніг Пенова, не давши супернику вийти сам на сам з Кожокару.

У свою чергу знову чудовий момент був у Гуаля, якому тепер асистував Соловйов, але цього разу Ганев ногою відбив удар іспанця, який виходив з голкіпером віч на віч. Невдовзі ще після однієї гострої атаки дніпрян Гуаль пропустив м’яч на Білла, але удар бразильця заблокував воротар.

Не використавши власні моменти, на 76-й хвилині спортклубівці пропустили у власні ворота після того, як суперник розіграв кутовий, а Дінков краще за інших розібрався і воротарському майданчику. Одразу дніпряни провели гостру атаку у відповідь, але Демиденко забарився з ударом після прострілу Піхальонка і момент було втрачено. На 82-й хвилині свій третій вихід сам на сам із Ганевим не реалізував Гуаль (знову відзначимо пас від Піхальонка). Ще за дві хвилини іспанець не використав ще один момент, тепер пробивши повз воріт з вигідної позиції після пасу Лучкевича, а невдовзі Марко не реалізував черговий вихід сам на сам, вже двічі завдаючи удари по воротах Ганева. Останнім у матчі міг відзначитися Білл, якому асистував Гуаль, але у другому таймі пробити Ганева дніпрянам не судилося.

Отже, у своєму першому спарингу спортклубівці здобули перемогу над болгарським «Берое» 2:1.